Strmoglavilo letalo z 81 ljudmi na krovu

Foto: EPA
Foto: EPA
V Kolumbiji je strmoglavilo letalo z 81 ljudmi na krovu.
Oglej si celoten članek

Po poročanju lokalnih medijev so bili na letalu člani brazilskega nogometnega kluba Chapecoense, ki so bili na poti na nogometno tekmo v Medellin. Na letalu je bilo 72 potnikov in devet članov posadke, so potrdile kolumbijske oblasti. 

Nesrečo letala, ki je danes strmoglavilo v Kolumbiji, je preživelo vsaj šest ljudi. 

 

Kontrola poletov je stik z letalom izgubila pri gori El Gordo blizu kraja La Union. Župan Medellina Federico Gutierrez je dejal, da so reševalci na poti na kraj nesreče. "Gre za gromozansko tragedijo," je dejal za Blu Radio, medtem ko je bil na poti na kraj nesreče. 

Na letališču v Medellinu so sporočili, da so "mobilizirali vso možno pomoč, ker poročajo o šestih preživelih".

Letalo letalske družbe LaMIA z 72 potniki in devetimi člani posadke je bilo na poti iz Bolivije v Medellin. "Očitno je letalu zmanjkalo goriva," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal Elkin Opina, župan kraja La Ceja, v bližini katerega se je zgodila nesreča.

Kot je dejal, so reševalci na prizorišču, bolnišnice pa so pripravljene na sprejem poškodovanih.

Letališče v Medellinu je na Twitterju zapisalo, da je do prizorišča nesreče zaradi slabega vremena možno priti le po kopnem.

Nogometaši brazilskega kluba naj bi se pomerili s kolumbijskim klubom Atletico Nacional v finalu južnoameriškega pokala. Obračun je bil zaradi nesreče odpovedan.

Klub iz Chapeca je prvič prišel v finale južnoameriškega pokala. Chapecoense je sicer 21. največji brazilski klub po prihodkih.

dezurni@zurnal24.si 

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.