Stroji bodo zabrneli še letos

Foto: Robert Krumpak
Foto: Robert Krumpak
Po prvotnih načrtih bi nakupovalni center med sosesko Celovški dvori in obvoznico moral biti že odprt, a so na pravnomočno gradbeno dovoljenje čakali šest let. Letos se bo gradnja vendarle začela.
Oglej si celoten članek

"Mislim, da bomo letos začeli graditi center v Šiški," je na današnji novinarski konferenci, ki je bila sicer namenjena predstavitvi poslovnih rezultatov in načrtov družbe Spar Slovenija, dejal generalni direktor Spara Igor Mervič.

PREBERITE ŠE: 

"Kot veste, je Mercator zahteval revizijo postopka in spet izgubil, ne vem katerič že," je dejal Mervič in bil pri tem kritičen do dela vlade in "nemogoče zakonodaje". "Vlada je rekla, da bodo te ovire odstranjene, a birokratske ovire za investicije ostajajo popolnoma enake. Ne gre le za tuje investicije, gre za vse investicije. Situacija je res nemogoča, ne le za nas, ampak tudi za ostale."

Foto: Žurnal24 Direktor Spara Igor Mervič naj bi v koaliciji z drugimi gospodarstveniki finančn Ne bo največji, bo pa najmodernejši

Kot direktor Spara sicer ni želel predstaviti natančne časovnice, ki je v pristojnosti Sparovih evropskih nakupovalnih središč (SES). Prav tako ne podrobnosti, kako bo izgledalo nakupovalno središče, a z nekaj informacijami je vendarle postregel.

SES ostaja pri prvotnem projektu, kar pomeni, da bo vrednost investicije okoli sto milijonov evrov.

Na vprašanje, če bo v Šiški zrasel največji nakupovalni center, je odgovoril nikalno. "Ne bo največji, bo pa zagotovo najmodernejši," je dejal in poudaril, da trend niso veliki centri, ampak je bolj pomemben izbor trgovskih znamk. "Ni bistveno, kdo bo imel največji center, bistven je branžni miks."

Sparova trgovina srednje velikosti

Na vprašanje, ali bo v nakupovalnem središču tudi kinodvorana, kot je bilo prvotno predvideno, ni želel odgovoriti. "Kot direktor Spara lahko potrdim, da bo v centru naša trgovina in da bo to večnamenski center," je dejal in povedal, da bo le ta srednje velikosti, približno takšne, kot je Interspar na Viču v Ljubljani. Zaposlovala bo okoli 140 ljudi. "Hipermarketi izgubljajo tržne deleže, pridobivajo trgovine srednje velikosti, kot je Interspar."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 00:05 18. Marec 2017.

    Res je, spar je enostavno za vse najbolj nujne izdelke = PREDRAG. <br />Jaz in moja družina sploh ne hodimo …

  • 18:26 15. Marec 2017.

    Spar je predrag. Ne rabimo ga sploh. Ta gnili špar bi na severu skoraj obubožal, tukaj pa so našli način …

  • 15:56 15. Marec 2017.

    Ja, ne vem kje se je izgubil moj komentar. Zakaj " šoping", kot da ne bi imeli lepo slovensko " …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.