Stroji v Peku spet obstali

Foto: Bobo
Foto: Bobo
Nadzorni svet o prestrukturiranju. Zaradi pomanjkanja obratnih sredstev naj bi proizvodnjo spet ustavili.
Oglej si celoten članek

Nov nadzorni svet tržiškega Peka se bo danes sestal na svoji konstitutivni seji, na kateri naj bi se seznanil tudi s situacijo v družbi in obravnaval načrt prestrukturiranja, ki ga je pripravila uprava.

Ni še jasno, ali bodo novi nadzorniki imenovali tudi novo upravo. Obstoječi predsednik uprave Janez Sajovic pa si želi predvsem, da bi se nadzorniki čim prej opredelili do načrta prestrukturiranja ali kakšnega drugačnega načina reševanja družbe, ki ima v Sloveniji 370 zaposlenih.

Zaposleni doma

Hkrati naj bi danes v Peku zaradi pomanjkanja obratnih sredstev proizvodnja znova obstala, zaposleni pa naj bi ostali doma.

Zaradi pomanjkanja obratnih sredstev je proizvodnja v Peku motena že vse od začetka leta. V večji meri so jo ponovno lahko šele oživili, ko je država konec aprila hrvaškemu Osimpexu prižgala zeleno luč za nakup Peka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.