Geolog svetoval takojšnjo evakuacijo vseh krajanov

Foto: Nebojša Tejić/STA Struga pri Lučah po poplavah.
Foto: Nebojša Tejić/STA Struga pri Lučah po poplavah.
Občina je že v sredo z območja plazu evakuirala nekaj družin.
Oglej si celoten članek

Župan Luč Klavdij Strmčnik si je danes v družbi geologa ponovno ogledal grozeči plaz v Strugah, katerega del je v sredo zgrmel v reko Savinjo. Geolog je svetoval takojšnjo evakuacijo vseh krajanov, ker plaz ni tako nedolžen, je za STA povedal Strmčnik.

Z evakuacijo se je po županovih besedah strinjala tudi družina v neposredni bližini plazu, ki v sredo ni želela zapustiti svoje hiše, evakuirati pa morajo še okoli 16 krajanov.

Največji problem bo nastal, če bo celoten plaz zgrmel v Savinjo, je opozoril Strmčnik. Na vprašanje, kako velik je plaz, je župan odgovoril, da to ne ve, ker še vedno nimajo podatka o globini usada. Največji problem bo nastal, če bo celoten plaz zgrmel v Savinjo, je opozoril Strmčnik.

Župan sicer v petek v Strugah pričakuje obisk strokovnjakov, ki bi krajanom posamezno predstavili, kako sanirati v ujmi poškodovane objekte. Pojasnili jim bodo tudi, kako bo potekala cenitev poškodovanih objektov, na podlagi katere se bodo potem ljudje sami odločili, ali se bodo preselili, vložili sredstva v nadomestno gradnjo oz. se odločili kako drugače.

Novembra naj bi skupaj s podbetonirjem hiš, da ne bodo še bolj propadale in se delala še večja škoda na objektih, ki že kažejo prve razpoke tudi v notranjosti, uredili tudi vodovod.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:15 26. Oktober 2023.

    Za znort ! Jebe jih narava, jebe jih politika in veliko birokracije, ki je vmes. 🙏🙏

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.