Studenec: Padavine sprožile manjši plaz

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Po oblačnem in suhem dopoldnevu nas popoldne čakajo močnejše nevihte z nalivi.
Oglej si celoten članek

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je nekaj po 13. uri zaradi zamašenega žleba skozi odprtino za klimatsko napravo v stanovanje vdirala meteorna voda. "Gasilci PGD Šentilj so žleb očistili in odstranili nevarnost, višino materialne škode pa bodo ugotovile pristojne službe," so zapisali.

Težave z meteorno vodo so imeli tudi v naselju Dolenja Nemška vas v Občini Trebnje: iz kleti so jo izčrpali gasilci, ki so tudi očistili meteorni jašek.

Pri naselju Studenec v občini Trebnje pa se je okoli 16. ure zaradi močnih padavin sprožil manjši plaz. "Zemlja je zasula cesto na dolžini okoli 10 metrov. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj, ročno odstranili del zemlje in vzpostavili delno prevoznost ceste. Pristojne službe cestnega podjetja so postavile ustrezno prometno signalizacijo in odstranile plaz," so zapisali na Upravi.

Ponoči bodo padavine pojenjale

Padavine naj bi se po napovedih v popoldanskem času razširile nad večji del Slovenije, redkejše bodo na Primorskem.

Lokalno bodo možne močnejše nevihte z nalivi in močnimi sunki vetra, opozarjajo na spletni strani Agencije RS za okolje. Na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal severovzhodnik. Ob morju bo do večera delno jasno in suho vreme, nato lahko tudi tam nastane kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.

Zvečer bodo padavine na severu že slabele in ponoči v glavnem ponehale. Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, nastala bo še kakšna ploha.

Na Primorskem bo pretežno jasno, pihala bo šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, na Primorskem do 22, najvišje dnevne od 21 do 26, na Primorskem do 29 stopinj C.

Do konca tedna sončno in vroče

Od srede naprej pa nas spet čaka sončno in vroče vreme. Dnevne temperature se bodo tako postopoma dvigovale.

V petek se bodo tako dnevne temperature gibale pri 32 stopinjah Celzija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.