Študente prosijo za potrpežljivost

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zaradi veliko sočasnih uporabnikov portal danes ob objavi vloge za enkratni solidarnostni dodatek za študente deluje počasneje.
Oglej si celoten članek

Portal eUprava, na katerem so že odpravili tehnične napake iz minulih dni, danes deluje počasneje zaradi preobremenjenosti, so pojasnili na ministrstvu za javno upravo. Od danes je namreč objavljena vloga za enkratni solidarnostni dodatek za študente. Uporabnike prosijo za potrpežljivost, za nastale razmere pa se opravičujejo.

O napaki, ki se je pojavila v torek in zaradi katere se je zdelo, kakor da je stran v prenavljanju, so takoj obvestili enotni kontaktni center (EKC). Ta je napako lahko takoj pojasnil uporabnikom, portal pa je še isti dan popoldne spet deloval.

Kljub napaki so uporabniki lahko oddajali vloge, čeprav je kdo dobil obvestilo, da tega ne more storiti. Vendar je že v naslednjem trenutku vlogo lahko oddal. Napako so popolnoma odpravili v torek ob 22.30, pri čemer pa je bil portal v celoti nedostopen le približno 30 minut.

Zaradi tehnične napake, ki so jo odkrili v sredo, pa se v portal niso mogli prijaviti tisti uporabniki, ki so se želeli prvič registrirati ali pa so se tokrat prijavili prvič po tistem, ko je začelo delovati eVročanje. Tudi to napako je tehnična ekipa eUprave nemudoma odpravila.

Zaradi veliko sočasnih uporabnikov pa portal danes ob objavi vloge za enkratni solidarnostni dodatek za študente deluje počasneje, so še navedli na ministrstvu.

Vlogo za solidarnostni dodatek v višini 150 evrov, ki ga za študente predvideva sedmi protikoronski paket, je preko portala eUprava mogoče oddati do konca januarja.

Upravičenci, ki bodo vlogo oddali do 25. januarja, bodo dodatek prejeli do konca januarja. Tisti, ki bodo vlogo oddali od 26. do 31. januarja, pa bodo izplačilo prejeli v mesecu februarju, so navedli na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.