Študenti od Adrie iztožili 1,6 milijona

Foto: Jaka Dimc
Foto: Jaka Dimc
Adria bo morala tistim, ki so so delali prek študentskega servisa, plačati še 1,6 milijona evrov.
Oglej si celoten članek

Potem ko sta po sodni odisejadi dve nekdanji stevardesi oktobra lani zmagali tudi na vrhovnem sodišču, so zdaj sodne zmage dosegli tudi drugi, ki so delali prek študentskega servisa. Sodišče je ugotovilo, da so je imelo njihovo delo znake delovnega razmerja in da je to delovno razmerje dejansko obstajalo. Adria bo morala zato za nazaj izplačati razliko med nakazili prek napotnic in plačo, ki bi jim kot redno zaposlenim pripadala po kolektivni pogodbi, pa tudi prispevke, potne stroške, dnevnice in regrese ter zamudne obresti. 

Kdor ne dela občasno in začasno, je zaposlen!

Vrhovno sodišče je v sodbi potrdilo, da je študentsko delo občasna in začasna oblika dela, stevardesi pa sta prek študentskega servisa delali štiri leta in pol (torej ne le začasno), opravili pa sta enako ali več dela kot redno zaposleni, kar pomeni, da nista delali le občasno. 
Koliko sodb so prejeli tokrat, na Adrii niso odgovorili, za izplačila pa imajo oblikovane rezervacije v višini 1,6 milijona evrov. Ker gre za zadeve iz leta 2011, v Adrii novih tožb iz tega naslova na pričakujejo.

Po naših neuradnih informacijah je nekdanje vodstvo Adrie podcenjevalo grožnjo tožb, češ da študenti tako in tako nimajo denarja za pravdanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.