Objavljena težko pričakovana vloga za dodatek

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vlada je v sedmem protikoronskem paketu več različnim upravičencem namenila dodatke. Pozor, nekatere vloge je treba oddati do konca meseca.
Oglej si celoten članek

Upokojenci te dni že prejemajo obvestila o izplačilu solidarnostnega dodatka, za danes pa je vlada obljubila objavo vloge, ki jo morajo izpolniti študentke in študenti. Tem namreč PKP7 namenja enkratni solidarnostni dodatek v višini 150 evrov. 

Do dodatka so upravičeni višješolski in visokošolski študenti s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ki se izobražujejo po javnoveljavnih študijskih programih na rednem in izrednem študiju, ob pogoju, da na dan 19. oktober 2020 niso bili vključeni v obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje. 

Vloge bodo upravičenci morali oddati prek elektronskega obrazca na eUpravi. Pozor - vloge bo treba oddati do 31. januarja 2021! Po tem datumu oddaja vloge ne bo več možna. Vlogo se lahko odda brez uporabe e-identitete ali z uporabo e-identitete

Na morebitna vprašanja bodo od danes daalje odgovarjali v Enotnem kontaktnem centru prek elektronske pošte (ekc@gov.si) ali na telefonski številki 080 2002 (ob delavnikih med 8. in 16. uro). 

Prej oddaš, prej dobiš

Od datuma oddaje vloge bo odvisno, kdaj bo dodatek nakazan. Vsi, ki bodo vlogo oddali do 25. januarja 2021 do polnoči, bodo denar prejeli do 31. januarja 2021. 

Tisti, ki bodo vlogo oddali od 26. do 31. januarja 2021, bodo denar prejeli februarja. 

Oboje velja za upravičene in popolne vloge. To pomeni, da mora vloga vsebovati pravilne podatke (transakcijski račun, enotna matična številka občana - EMŠO).

31. januar pomemben datum 

Zadnji dan januarja je tudi rok za oddajo vloge za enkratno nakazilo solidarnostnega dodatka za otroke. Vsi starši otrok, ki še niso dopolnili 18 let in ne prejemajo otroškega dodatka, lahko oddajo vlogo za izplačilo solidarnostnega dodatka v višini 50 evrov za vsakega otroka. Vlogo morajo oddati do 31. januarja 2021. 

Vloga je dostopna na eUpravi, tako za oddajo brez uporabe e-identitete, kot za oddajo z e-identiteto

Tistim, ki prejemajo otroški dodatek, bodo dodatek prejeli izplačan do 31. januarja 2021. Izplačilo za tiste, ki ne prejemajo otroškega dodatka bo odvisno od časa oddaje vloge. 

Do 31. januarja imajo čas za oddajo vloge tudi nosilci oz. člani kmetij s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ki so dopolnili 65 let in jim obdavčljivi prihodki za leto 2019 niso presegli 591,20 evra na mesec. Ti bodo prejeli solidarnostni dodatek v višini 150 evrov. Vloga je objavljena na spletni strani ministrstva za kmetijstvo

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.