Študenti v en koš

Foto: Žurnal24 Čeprav na ekonomsko-poslovni fakulteti imajo koš za ločeno zbiranje odpadkov, št
Košev za ločevanje odpadkov večinoma nimajo.
Oglej si celoten članek

“Kakšen je smisel velikih zabojnikov za ločeno zbiranje odpadkov, ki stojijo pred fakultetami in za katere gre davkoplačevalski denar, če znotraj fakultet ni tovrstnih košev in ločevanja. Menda ne bodo čistilke odpadkov posebej ločevale?” se sprašuje naš bralec.

Nekateri le baterije, drugi tudi papir

“Na fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko ločenega zbiranja odpadkov nimamo omogočenega, le baterije imajo študentje možnost odlagati posebej. V študentskem svetu o kakšni ekoakciji trenutno ne razmišljamo,” pove prodekan študent Nikola Risteski. Več pozornosti ločevanju namenjajo na filozofski fakulteti. “Znotraj fakultete so postavljeni navadni koši, se pa v pisarnah in pred njimi ločeno zbira papir. Pred referatom je tudi poseben koš za zbiranje tonerjev in kartuš,” pojasni prodekan študent Marko Lük in doda, da so lani izpeljali Ekoffest, v sklopu katerega so postavili ločevalne koše, a so bili ob koncu dneva vsi polni raznoraznih smeti, saj se študentje ločevanja niso držali.

Mladen Kraljić, glavni tajnik filozofske fakultete, pa pravi, da bioloških odpadkov nimajo, želel pa bi si večjo skrbnost pri odmetavanju ostankov cigaret pred stavbo fakultete.

Najbolj zgledni ekonomisti

Koše za ločeno zbiranje odpadkov imajo že nekaj časa na ekonomsko-poslovni fakulteti. “Popolnoma ločeno zbiramo papir, plastiko, kartuše tiskalnikov in komponente elektronske opreme ter baterije,” pojasnita Samo Bobek, dekan fakultete, in Marko Vlah, prodekan študent. “Študentje se ločevanja odpadkov držijo dokaj dosledno, pripravljamo pa okroglo mizo na temo varovanja okolja v podjetjih in ekonomskih učinkih ločevanja odpadkov,” sklene Vlah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.