Študentje častijo pol litra

Foto: Anže Petkovšek Častim pol litra Foto: Anže Petkovšek Častim pol litra Foto: Anže Petkovšek Častim pol litra Foto: Anže Petkovšek Častim pol litra Foto: Anže Petkovšek Častim pol litra Foto: Anže Petkovšek Častim pol litra
Včeraj in danes študentje darujejo kri.
Oglej si celoten članek


Študentje bodo lahko kri darovali med 14. in 18. aprilom po več krajih po Sloveniji. Za krvodajalce bodo organizatorji poskrbeli tako, da bo vsak prejel malico in simbolično darilo, so v sporočilu za javnost zapisali v Študentski organizaciji Slovenije (Šos).

Vsak dan potrebujejo 350 krvodajalcev

V Sloveniji po podatkih Zavoda RS za transfuzijsko medicino vsak dan potrebujejo okoli 350 krvodajalcev, da zadostijo dnevnim potrebam po krvi. Kot navajajo v Šosu, so prav tovrstne krvodajalske akcije najboljši način za zapolnitev zalog krvi po bolnišnicah.

V Šosu opozarjajo, da je krvodajalec lahko vsak, ki je zdrav in se dobro počuti. Ob tem priporočajo, da darovalci pred odvzemom pojejo nemasten obrok in popijejo dovolj tekočine. Izogibajo pa naj se mastni hrani in mlečnim izdelkom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.