Študentke za dan žena peljejo nakupovat

Foto: Profimedia
Študentska organizacija pojasnjuje, kaj je namen projekta.
Oglej si celoten članek

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, natančneje njen Resor za obštudijske dejavnosti, 8. marca organizira izlet v nakupovalno središče Seiersberg v Gradcu. Študente in študentke peljejo na nakupovanje v Primark. Napoved dogodka je vzbudila veliko zanimanja, saj je bilo najprej predstavljeno, da gre za dogodek ob obeleževanju mednarodnega dneva žena. O dogodku je obveščal Resor za obštudijske dejavnosti sam, saj ima edini avtonomno strategijo komuniciranja z javnostmi. "V prizadevanju po organizaciji tega projekta je prišlo do popolnoma napačne komunikacije dogodka," pa pojasnjuje Kristina Zidar iz Resorja za komuniciranje in razvoj ŠOU v Ljubljani. 

"Namen projekta je študentom in študentkam omogočiti ugoden obisk nakupovalnega središča in ne obeleževanje mednarodnega dneva žena. Projekt je rezultat velikega povpraševanja študentk in študentov po organizaciji tovrstnega dogodka in nikakor ne poskus obeleževanja mednarodnega dneva žena. Dogodek je bil organiziran zaradi velikega povpraševanja študentk in študentov."

Foto: Shutterstock ženska nakupovanje oblačila trgovina Na izlet prijavljenih več kot sto ljudi

Kot so pojasnili, je Primark priljubljena blagovna znamka med mladimi. V okviru projekta ŠOU ponuja povratni prevoz do Gradca za 7 evrov. "Za redni prevoz do omenjene destinacije in nazaj bi morali študentje v najboljšem primeru plačati 45 €. Tako študentom omogočamo ugoden prevoz, kar je bil tudi razlog za organizacijo takšnega projekta. Naj omenimo, da je trenutno na izlet prijavljenih več kot sto študentk in študentov," dodaja Zidarjeva.

Za napako pri komuniciranju so se vsem prizadetim opravičili in dodali, da ŠOU v Ljubljani aktivno, redno in progresivno opozarja in deluje na področju emancipacije žensk in pravičnega ter enakopravnega zastopanja študentk in študentov. "Zavedamo se, da je taka komunikacija dogodka popolnoma neprimerna, zato se bomo še z večjo vnemo trudili, da do takih napak ne bo prihajalo in se, kot vsa leta do sedaj, borili, da dosežemo popolno enakopravnost žensk in moških na vseh področjih delovanja."

Ob mednarodnem dnevu žena bodo po ljubljanskih fakultetah delili poezijo in prozo o emancipaciji žensk ter opozarjali na boj za politično, socialno in ekonomsko enakopravnost vseh spolov. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:41 28. Februar 2018.

    ŠOU ... kalilnica bodočih barab

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.