Študentski boni do 22. ure?

Foto: Dejan
Foto: Dejan
Zaradi predavanj v večernih urah v SDS predlagajo, da se unovčevanje študentskih bonov podaljša v večerne ure.
Oglej si celoten članek

Poslanke in poslanci SDS s prvopodpisanim Jožetom Tankom so včeraj v parlamentarni postopek vložili novelo zakona o subvencioniranju študentske prehrane. V njej predlagajo, da se unovčevanje študentskih bonov namesto do 20. podaljša do 22. ure.

Poslanke in poslanci navajajo, da je osnovni cilj subvencionirane študentske prehrane topel zdrav obrok na dan. "S predlagano spremembo se v skladu s potrebami študentov po toplem obroku, zaradi podaljšanja pedagoškega procesa tudi v večerne ure in zahtevane večje prisotnosti na predavanjih in vajah, omogoča koriščenje subvencionirane študentske prehrane," so zapisali v sporočilu za javnost. Kot utemeljujejo, je kar nekaj študijskih programov, ki izvajajo predavanja in vaje do osme ure in dlje. "Po sedaj veljavnem zakonu to pomeni, da je nekaterim študentom onemogočeno koriščenje subvencionirane študentske prehrane."

Zakon in pravilnik

Zakon med drugim določa, da so upravičenci do subvencionirane študentske prehrane vse osebe s statusom študenta, ki se izobražujejo v Republiki Sloveniji in niso zaposlene, ter študenti tujih univerz, ki ob pogoju recipročnosti v okviru mednarodnih izmenjalnih programov v Republiki Sloveniji opravljajo študijske obveznosti. Področje subvencionirane študentske prehrane sicer podrobneje ureja tudi pravilnik o subvencioniranju študentske prehrane.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 15:22 18. Marec 2015.

    Predlagam, da se poslanska kuhinja zapre. Niti vode si ne zalužijo

  • 12:29 18. Marec 2015.

    Še pomnite čase ko smo imeli študentske bone 24/7 potem jih je pa SDS ukinil in jih imamo samo še …

  • 12:15 18. Marec 2015.

    Nekako mi ni najbolj jasno, zakaj SDS takrat, ko je bila na oblasti, ni sprejela takšnih in podobnih ukrepov! Saj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.