Študirajo, kje bodo spali

Foto: Žurnal24 Nekateri študenti bodo šele po 15. oktobru izvedeli, ali bodo bivali v študentsk
Zaradi čakanja na odločbe do 15. oktobra študenti ne vedo, ali bodo dobili posteljo ali ne.
Oglej si celoten članek
"Kaj naj naredimo do 15. oktobra?" se sprašuje študentka, ki se je s svojo težavo obrnila na nas.

Zgornji datum je namreč zadnji, do katerega naj bi študentski domovi poslali odločbe, na podlagi katerih študenti ugotovijo, ali so uvrščeni na seznam za sprejem v študentski dom ali pa morajo k zasebniku. "To pomeni, da bomo šele 15. oktobra vedeli, kdaj bomo dobili študentsko sobo in ali jo sploh bomo," pravi študentka, ki sicer ne živi v Ljubljani.

 
 

Na problem kratkih rokov smo že večkrat opozorili pristojno ministrstvo in predlagali spremembe pravilnika.

Darinka Kabelka, vodja sektorja za študentske zadeve

 
Datume določa razpis
Darinka Kabelka, vodja sektorja za študentske zadeve pri Študentskih domovih v Ljubljani, je povedala, da časovne termine določa razpis za subvencionirana ležišča. Prednostna seznama študentov, upravičenih za bivanje, določijo v treh dneh po 15. septembru in 15. oktobru.

"Na prvi seznam se uvrstijo študentje, za katere ima pisarna vse dokumente za izstavitev odločbe," je dejala Kabelkova. Do 15. oktobra se seznam vsak teden dopolnjuje s študenti, za katere je odločbe mogoče izdati.

"Odločbe in obvestila o vseljevanju pošiljamo že od 15. septembra glede na to, da bomo v začetku študijskega leta vselili štiristo do petsto novincev. Drugi bodo obveščeni pozneje," pravi Kabelkova. Študentom, ki ne vedo, ali bodo dobili sobo v študentskem domu, svetujejo, naj si za krajši čas poiščejo drugo nastanitev.

Prošenj več kot postelj
Po besedah Kabelkove je pisarna za študentske domove za letošnje študijsko leto prejela več kot pet tisoč prošenj za vse oblike bivanja. Prostih mest je nekaj čez tri tisoč za novince, od tega sedemsto mest za subvencionirano bivanje pri zasebnikih.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.