Styria se umika

Styria se umika s slovenskega trga brezplačnih medijev
Oglej si celoten članek

Zaradi trajno težavnih makroekonomskih razmer v Sloveniji je družba Styria Media Group AG prisiljena prekiniti izdajanje svojih brezplačnih medijev žurnal, žurnal24 in zurnal24.si. Za prizadete zaposlene se pripravlja socialni načrt. Močno prisotnost Styrie v Sloveniji še naprej zagotavljajo vodilne digitalne blagovne znamke: bolha.com (portal z malimi oglasi), MojeDelo.com (portal z oglasi za delovna mesta) ter udeležba v plačljivem dnevniku Dnevnik.

Osnova za neodvisno in kakovostno novinarstvo je ekonomska uspešnost. Kljub spoštovanja vrednim številkam o branosti in spletnih dostopih, ki jih imajo žurnal24 (dnevno 239.000 bralcev), žurnal (tedensko 319.000 bralcev) in zurnal24.si (401.000 različnih uporabnikov), doseganje dobičkonosnosti s temi brezplačnimi mediji zaradi trajno šibkega oglaševalskega trga ni mogoče. Tudi uvedba alternativnih poslovnih modelov ter preusmeritev v plačljivi časopis glede na trenutno splošno gospodarsko stanje v Sloveniji ni bila več sprejemljiva rešitev.

„Odločitev je bila za nas zelo težka. Vendar pa na koncu z ekonomskega vidika žal nismo mogli sprejeti drugačne,“ pojasnjuje predsednik uprave družbe Styria Media Group AG, Markus Mair.

„Produkti Žurnala so dosegali izjemne številke branosti in se zasidrali v samem vrhu slovenskega medijskega prostora. Postavili smo novestandarde v novinarstvu, naši zaposleni pa sodijo med najboljše v državi. Kljub temu smo morali sprejeti dejstvo, da model brezplačnega časopisa kljub vrhunskim dosežkom vseh udeležencev na dolgi rok v Sloveniji ne deluje,“pove Klaus Schweighofer, član uprave, odgovoren za tuje trge Styrie.

S tem korakom se Styria Media Group AG v Sloveniji umika s področja brezplačnih medijev in se osredotoča na izgradnjo svojega tržnega položaja na področju digitalnih medijev. S portaloma malih oglasov bolha.com ter zaposlitvenih oglasov MojeDelo.com je Styria vodilna na trgu. Poleg tega je na področju tiskanih medijev še naprej prisotna prek udeležbe v skupini Dnevnik, ki izdaja plačljivi dnevni časopis.

Slovenija poleg Avstrije in Hrvaške tudi v prihodnje ostaja eden od geografsko ključnih trgov družbe Styria Media Group AG.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.