Subvencija 4.500 evrov

Brezposelnost. Sredi aprila nov program spodbujanja samozaposlovanja.
Oglej si celoten članek

Obala. Zavod za zaposlovanje bo predvidoma v drugi polovici aprila začel izvajati nov program samozaposlovanja, ki brezposelnim in tistim v postopku izgubljanja zaposlitve omogoča pridobitev subvencije za samozaposlitev. Po novem bodo morali ljudje najprej opraviti intervju s svojim svetovalcem zaposlitve in zunanjim podjetniškim svetovalcem, nato pa se udeležiti brezplačne delavnice priprave na samozaposlitev. Program sofinancira Evropska unija, za subvencije pa je letos na voljo 11,5 milijona evrov. “Od tega lahko pričakujemo, da bo za koprsko območno službo na voljo nekaj več kot 700 tisoč evrov,” je povedala Nevenka Bandelj, vodja oddelka programov aktivne politike zaposlovanja na koprskem zavodu za zaposlovanje.

Direktor, s. p. ...
Subvencija.
Lahko se jo dodeli za samozaposlitev direktorja v lastniški ali solastniški gospodarski družbi, ustanovljeni največ tri mesece pred datumom samozaposlitve, ali samostojnega podjetnika posameznika ali nekoga, ki opravlja samostojno dejavnost.

Najmanj eno leto
Kot je pojasnila Bandljeva, se bo lahko subvencija, ki bo znašala 4.500 evrov, dodelila za samozaposlitev v novoustanovljenem poslovnem subjektu za polni delovni čas na območju Slovenije in bo morala trajati najmanj eno leto. Lani je koprski zavod podelil 290, v prvih treh mesecih letošnjega leta pa še 117 subvencij. “Glede na razpoložljiva sredstva lahko pričakujemo, da bomo do konca letošnjega leta podelili okvirno še 170 subvencij,” je dodala sogovornica.

Gradbeništvo, storitve
Največ samozaposlitev je bilo realiziranih na področju gradbeništva, osebnih storitev (frizerstvo, kozmetika, čiščenje, prevozništvo …), storitev s področja informatike, telekomunikacij ter projektiranja in trgovine.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.