Subvencija za "simpatična dekleta"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Države ne zanima, kako se porabijo sredstva, dodeljena samostojnim podjetnikom.
Oglej si celoten članek


"Podjetje, ki se ukvarja z zaključnimi gradbenimi deli, išče ženske za delo pred kamero prenosnega računalnika,"
nas je na oglas na M servisu opozoril bralec. Podjetje Zaključna gradbena dela, Ljubo Pirc, s. p.,  s kontaktnim naslovom dekletasimpatična@gmail.com vabi simpatična in komunikativna dekleta, stara od 18 do 30 let, urejenega videza in z znanjem tujega jezika za modele pred kamero prenosnega računalnika. Na agenciji za posredovanje študentskega dela so po našem poizvedovanju "zaradi dvoma, ki ga vzbuja navedena kombinacija" oglas umaknili.


Po podatkih supervizorja je navedeni podjetnik predlani prejel subvencijo države za samostojne podjetnike v višini 4.500 evrov, kar potrjujejo tudi na zavodu za zaposlovanje. "Dne 8. 12. 2013 bo izpolnil dveletno pogodbeno obveznost," so pojasnili in dodali, da v zvezi z omenjenim niso prejeli nobene pritožbe ali prijave. Kot dodajajo, zavod preverja le, ali samozaposleni izpolnijo obveznosti po sklenjeni pogodbi o dodelitvi subvencije za samozaposlitev. "Če podjetnik opravlja drugo dejavnost, ki je ni uradno registriral, so za preverjanje in sankcioniranje tovrstnega dela na črno pristojne druge ustanove."

Na tržnem inšpektoratu v zvezi s podjetnikom vodijo en upravni postopek na podlagi prijave potrošnika, iz katere je razvidno, da podjetnik ni izstavil računa in da gre za reklamacijo opravljenih gradbeno-obrtniških del.

Iz javno dostopnih podatkov je razvidno, da je nedavno razširil svojo osnovno dejavnost na drugo podjetniško in poslovno svetovanje, kar potrjuje tudi odgovor z objavljenega elektronskega naslova. "Ja, res je v osnovi gradbeno podjetje, ki ga ima in katerega dejavnost izvaja partner, jaz pa sem k podjetju dodala poslovno dejavnost," brez podpisa odgovarjajo v elektronski pošti. "Delaš na klepetu, mi plačamo od 3,5 do 4 evre na uro plus napitnine, ki jih dobiš od uporabnikov. Gre za klepet – na primer tako kot na Facebooku – prek spletne kamere. Na kameri delaš, kar želiš, samo da si zabavna. Lahko plešeš, kuhaš. Če imaš brezžični internet, imajo uporabniki radi, da si zunaj v avtu ali naravi. Pogovarjaš se z njimi (pišeš ali govoriš, kar ti je bolj všeč) in oni ti plačujejo napitnine." Elektronska pošta in telefon ob uradno registirani dejavnosti nista delujoča, podjetje pa uradno praktično nima prihodkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:08 29. November 2013.

    Že 100x zapisano.... gnila država z gnilimi voditelji!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.