Subvencije bodo enake

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Najemnina. Za subvencijo ni treba oddati nove vloge
Oglej si celoten članek

Bivanje. Najemnikom stanovanj, ki jim občine subvencionirajo najemnino, zaradi nove socialne zakonodaje ni treba oddati nove vloge, čeprav bodo o subvenciji najemnine po novem odločali centri za socialno delo (CSD) in ne več občine. Vlogo naj oddajo mesec pred tem, ko se jim izteče zdajšnja odločba, svetujejo na ministrstvu za delo.

CSD bodo tudi po novem pri upravičencih preverjali premoženje, dohodke in prihranke, nobenih sprememb pa ne bo niti pri višini subvencije – ta bo pri neprofitni najemnini še naprej lahko znašala največ 80 odstotkov neprofitne najemnine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.