Superluna osvetlila Zemljo

Foto: Bralec Egon superluna v sloveniji Foto: Bralec Egon superluna v sloveniji Foto: Bralec Egon superluna v sloveniji Foto: Bralec Egon superluna v sloveniji Foto: EPA luna Foto: EPA luna Foto: EPA luna Foto: EPA luna Foto: EPA luna
Mesec najbliže Zemlji v zadnjih 20-ih letih. Superluna spet 9. septembra.
Oglej si celoten članek

Oddaljenost Meseca od Zemlje je bila sinoči nekaj manj kot 357 000 kilometrov, kar pomeni, da je bil Mesec okoli 50 000 kilometrov bliže, kot takrat, ko je od Zemlje oddaljen najbolj. Superluna bo v naših krajih ponovno vidna 9. septembra. 

Trkanje lune ni bilo prehudo

Polna luna, še posebej pa superluna ima po prepričanju mnogih močan vpliv na ljudi. Vendar podatki slovenske policije o doganju v zadnjih 24 urah tega ne potrjujejo. Obravnavali so  64 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.43-krat so posredovali na javnih krajih in 21-krat v zasebnih prostorih,

Za primerjavo: pred enim tednom so policisti zaradi kršitev javnega reda in miru na javnih krajih posredovali 87-krat posredovali na javnih krajih in 40-krat v zasebnih prostorih.

Če ste tudi vi fotografirali superluno, nam lahko svoje fotografije pošljete preko spodnjega obrazca. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.