Šušteršič bi ostal finančni minister

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Janez Šušteršič je pripravljen biti finančni minister še naprej,a ne za vsako ceno.
Oglej si celoten članek

Finančni minister v odstopu Janez Šušteršič upa, da se bo v politiki kmalu našla rešitev za nastale razmere, tako da bo hitro prišlo do vlade s trdnim mandatom za reforme in ukrepanje. Kot je danes dejal v Ljubljani, je pripravljen biti finančni minister še naprej, čeprav ne za vsako ceno.

Rad bi nadaljeval zastavljeno delo

Šušteršič je na novinarski konferenci, na kateri je predstavil doslej opravljeno delo ter najpomembnejše naloge, ki jih ni uspel izvesti, ocenil, da je ostalo še veliko stvari, s katerimi bi se rad še ukvarjal, če bo za to možnost.

"Seveda pa ne za vsako ceno, v veliki vladi s parlamentarno večino, ki teh reform ne bi dovolj jasno podpirala," je dodal. Od tega bo odvisna tudi odločitev, ali bo ostal v politiki.

"Če bo finačno ministrstvo prevzel Janša sam, bo imel zelo zahtevno delo"

Pričakuje, da se bo DZ prihodnji teden seznanil z njegovim odstopom, zatem pa bo imel premier Janez Janša možnost, da za vodenje finančnega ministrstva pooblasti koga od drugih ministrov oz. sebe ali pa v imenovanje DZ predlaga koga drugega. "V tem vmesnem času se bomo trudili, da delo ne bo povsem zastalo, in bo novi finančni minister lahko takoj nadaljeval delo," je dejal.

Na vprašanje, kaj meni o tem, da bi vodenje finančnega ministrstva prevzel Janša sam, je odvrnil, da bo imel zelo zahtevno delo.

Rad bi ministroval do marca, a je sprejel večinsko mnenje

Šušteršič je sicer predlagal, da bi oba ministra DL odstopila šele pred marčno sejo DZ. Vendar je bilo večinsko mnenje drugačno in z ministrom za pravosodje in javno upravo Senkom Pličaničem sta ga sprejela.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:50 26. Januar 2013.

    vERJETNO RAZMIŠLJA O PRESTOPU V SDS - KOT LAHOVNIK

  • 17:47 25. Januar 2013.

    A Šuško bi pa še bil minister. Jaz ga popolnoma razumem. Zanima me kako bo zdaj plačeval svoj 360 000 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.