Šušteršič bi prodal celo NLB

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Šušteršič. Ne bi vztrajal pri kontrolnem deležu.
Oglej si celoten članek

“Predlagal bom, naj se proda celotni delež države. Pogoj za to, da država obdrži 25 odstotkov plus eno delnico, se je v pogovorih z morebitnimi vlagatelji izkazal za precejšnjo oviro,” je po seji vlade povedal minister za finance Janez Šušteršič.

“To je zame precejšnje presenečenje, saj je v nasprotju z vsemi stališči, ki so bila doslej izražena o naši največji in sistemski banki,” je dejal nekdanji minister za finance in dekan ekonomske fakultete Dušan Mramor.

“Tveganja, če se proda celotni delež, ne vidim. Nihče ne bo vložil denarja, da bi banko uničil. Poleg tega so banke najbolj regulirani subjekti na trgu in nadzorovala jih bo Evropska centralna banka. Če prej ne izločimo slabih terjatev, pa sploh nihče ne bo vložil denarja v NLB, nihče ne bo kupil tam nakopičenih problemov. Obnašamo se, kot da se bo zgodil božični čudež, ampak božičkov ni,” pa meni finančni analitik Andraž Grahek.

"Denarja za NLB nimamo"

O novi dokapitalizaciji NLB v višini 375 milijonov evrov, o kateri bo odločala decembrska skupščina NLB, pa je Šušteršič dejal, da gre za skrbno ravnanje nadzornikov, ki so lastnika opozorili, da lahko pride do znižanja kapitala, in to na podlagi projekcij. “Doslej so se čakali uradni rezultati, potem zahteva Banke Slovenije. Tokrat ni nobene zahteve, ni roka, nobena zastavica ne pade konec leta,” je dodal in opozoril, da proračunskega denarja za dokapitalizacijo ni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 22:18 9. December 2012.

    banka je jama brez dna, na kateri so se napajali samo posvečeni, ljudstvo pa jo je fotralo.<br /><br />KONEC, PO …

  • 22:03 28. November 2012.

    idiot

  • 21:18 28. November 2012.

    noben nima več pravice nič državnega prodajati!! Nlb je naša in jo ne damo!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.