Sveče, ki se predelajo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Posebej označene sveče, ki ne gredo na odlagališča.
Oglej si celoten članek

Okolje. Nekatere nagrobne sveče, ki so na voljo na slovenskem trgu, bodo po novem označene z nalepko z napisom "sveča v sistemu recikliranja Interseroh". Družba za ravnanje z odpadki Interseroh bo namreč za te sveče zagotavljala zbiranje, sortiranje in predelavo v sekundarne surovine za nove izdelke.

Slovenci znani po porabi

Takšne sveče torej ne bodo končale na odlagališčih. "Hkrati je to odgovor na kampanje, ki pozivajo k zmanjšanju porabe nagrobnih sveč pred dnevom spomina na mrtve," pravijo v podjetju. Slovenci smo po porabi sveč na prebivalca v evropskem vrhu. Po podatkih svečarjev, ki poročajo v skupne sheme ravnanja z odpadnimi nagrobnimi svečami, je bilo predlanskim na trg danih več kot deset milijonov nagrobnih sveč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.