Svečke spremenite v darove

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Z akcijo Manj svečk za manj grobov letos zbirajo sredstva za sofinanciranje ultrazvočnega aparata za uporabo v Helikopterski enoti nujne medicinske pomoči.
Oglej si celoten članek

V akciji sodeluje 53 organizacij iz vse Slovenije ter več kot 160 prostovoljcev, ki pozivajo, da namesto kupov sveč in rož delček teh sredstev preusmerimo v dobrodelne namene.

Letos v projektu sodeluje šest slovenskih občin. Polovico zbranih sredstev bodo namenili za sofinanciranje ultrazvočne naprave za uporabo v Helikopterski enoti nujne medicinske pomoči, ki pokriva celotno Slovenijo. Naprava v vrednosti 40 tisoč evrov bo možnost preživetja ponesrečencev bistveno povečala.

Drugo polovico zbranih sredstev bodo sodelujoče občine porabile za nakup stvari, ki jih potrebujejo na svojem območju. V občini Naklo bodo tako sredstva namenili nakupu srčnega defibrilatorja z monitorjem, v občini Ribnica bodo zbirali za javno dostopni defibrilator, v Sevnici za sodobno dvigalo za dom upokojencev, v Domžalah za Motomed napravo, v Zagorju in Trbovljah pa za nakup monitorja življenjskih funkcij za tamkajšnjo porodnišnico.

V vseh sodelujočih krajih bodo obiskovalce danes, 31. oktobra, in jutri, 1. novembra na pokopališčih pričakali prostovoljci, ki bodo še podrobneje razložili namen akcije. V zameno za dar bodo donatorji prejeli zastavico sočutja, ki jo bodo lahko pustili na grobu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:37 31. Oktober 2013.

    Edino pravilno-denar naj se raje investira v reševanje življenj, ne pa v vosek. Mrtvim tiste sveče nič ne koristijo. Raje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.