Šveda aretirali zaradi ugrabitve otrok

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Na letališču Jožeta Pučnika prijeli švedskega državljana zaradi suma ugrabitve otrok, ki sta bila z njim. Mati je otroka že odpeljala iz Slovenije.
Oglej si celoten članek

Kot so včeraj sporočili s policijske uprave Kranj, so v petek pri mejni kontroli na letališču Jožeta Pučnika opravili kontrolo 36-letnega državljana Švedske, ki je z dvema otrokoma priletel iz Prištine. Pri kontroli so policisti ugotovili, da je za 36-letnikom razpisan ukrep prijetja s strani Švedske, tako so ga predali dežurni preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor.

Otroka sta prevzeli socialni delavki centra za socialno delo iz Kranja. "Otroka nista bila pri nas. Predali so ju kriznemu centru Palčica, prevzele pa so ju naše delavke in delavka interventne službe, ker se je to dogajalo v poznih popoldanskih urah," je povedal direktor CSD Kranj Marjan Podbevšek, ki je še povedal, da je mati otrok zadevo uredila prek švedske ambasade in otroka odpeljala nazaj na Švedsko.

Oče otrok je še vedno pridržan, so potrdili na policiji. "Imenovani je bil prijet na podlagi evropskega pripornega naloga, ki so ga švedski varnostni organi izdali zaradi suma storitve kaznivega dejanja ugrabitve otrok," je povedal Leon Keder s PU Kranj. Pristojno sodišče bo odločilo, koliko časa bo ostal v priporu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.