Svèt je bil v dilemi

Foto: Žurnal24 Ljudska univerza, ki se spopada s precejšnjimi likvidnostnimi težavami, od lani
Brigita Kidrič. Z občinske uprave na Zavod Znanje Postojna.
Oglej si celoten članek
Sedemnajst prijavljenih

Prednost domačinu. Razpisne pogoje je izpolnjevalo osem od 17 prijavljenih kandidatov za mesto direktorja zavoda. Zelo dober program je po besedah Janka Simčiča poleg Brigite Kidrič imela Doroteja Vidmar, tudi domačinka. “Eno od meril je bilo, da je direktor zavoda domačin,” je povedal Simčič. Preostala merila pa so bila kakovost programa.

Direktorica lani ustanovljenega Zavoda Znanje Postojna, javnega zavoda za izobraževanje odraslih, šport, kulturo in ostale družbene dejavnosti, bo, kot kaže, Brigita Kidrič, dozdajšnja direktorica občinske uprave.

Kidričeva privilegirana
Bili smo v dilemi, ali dati prednost Kidričevi, ker zadeve pozna, saj je sodelovala tudi pri ustanavljanju zavoda, ali komu drugemu. Če bi imeli drugi kandidati vse podatke, ki jih ima ona, bi zagotovo bolje nastopali,” nam je v zvezi z izborom povedal Janko Simčič, predsednik sveta zavoda in mandatne komisije v občinskem svetu.

Občinski svet je svetu zavoda, ki naj bi se sestal danes, že dal soglasje k imenovanju Kidričeve. Kljub temu je bilo več svetnikov kritičnih, ker jim ni bil predstavljen program dela predlagane kandidatke.

Zaposleni zadržani

Do Kidričeve pa so zadržani strokovni delavci zavoda. Tina Bazjako, vršilka dolžnosti direktorice zavoda, je odgovorila, da k njenemu imenovanju niso dali niti pozitivnega niti negativnega mnenja.

Za nas je bilo tudi sporno, da je želela določeno obdobje delati polovico časa tu, polovico pa na občini. Ta zavod potrebuje človeka s polnim delovnim časom in pravo vizijo,” je bila odločna Bazjakova.

V javnosti so se pojavila ugibanja, kakšno je ozadje imenovanja Kidričeve na drugo delovno mesto tik pred volitvami in v času, ko ima v svetu zavoda in občinskem svetu zagotovljeno podporo. Zakaj se je odločila za kandidaturo in kakšen je njen program dela, smo vprašali tudi Kidričevo, a odgovora še nismo dobili.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.