Glasovali o razrešitvi ravnatelja, ki nasprotuje cepljenju: Takšen je rezultat!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Svet zavoda OŠ Prebold je včeraj glasoval o razrešitvi ravnatelja Petra Žureja.
Oglej si celoten članek

Po tem, ko svet zavoda Osnovne šole Prebold prejšnji teden ni glasoval o morebitni razrešitvi na podlagi šolskega inšpektorata, je ta sinoči ponovno odločal na izredni seji. Ravnatelj OŠ Prebold Peter Žurej ostaja na svoji funkciji, poroča Delo.

Šolski inšpektorat je že dvakrat predlagal, naj svet odloči za razrešitev ravnatelja, ki je naslovil pismo šolskemu ministrstvu, v katerem je med drugim v imenu zaposlenih zahteval znanstvene dokaze o učinkovitosti ukrepov, o virusih kot povzročiteljih bolezni in učinkovitosti cepiv. Na seji sveta zavoda, ki je potekala 25. avgusta, se je v ravnateljevo podporo zbralo več kot 200 ljudi iz vseh koncev Slovenije.

Svet zavoda se je zatem po pravno pomoč obrnil na Občino Prebold. Kljub temu, da je bilo vse pripravljeno za njegovo razrešitev, je večina članov sveta zavoda odločila proti. Zahtevajo pa ravnateljevo opravičilo. Občina naj bi bila nad odločitvijo presenečena.

Prebold Ravnatelj, ki nasprotuje testiranju, za zdaj ostaja v službi

Predsednik sveta zavoda Marjan Golavšek, ki je glasoval za razrešitev in nato po odločitvi odstopil, je za Delo povedal: ''Vse smo dobili na mizo. Pravna pomoč, ki jo je zagotovila občina, je spisala vse ravnateljeve kršitve, sam je priznal, da je kršil zakonodajo. Kaj naj dobimo še več? Pa so se člani sveta zavoda odločili drugače. Takemu svetu ne morem predsedovati. Niti biti član sveta zavoda. Če ne prepoznajo nezakonitih dejanj. Nima smisla.''

Ker je Žurej nasprotoval preverjanju izpolnjevanja PCT pogojev, sta OŠ Prebold na prvi šolski dan sta obiskala zdravstveni in šolski inšpektor in pri tem ugotovila dve kršitvi, eno glede mask in eno glede PCT-ja. Vseeno bo šolanje v Preboldu še naprej potekalo po modelu B. Ob neizpolnjevanju ukrepov lahko inšpektor vendarle odredi šolanje od doma, je ob tem pojasnil državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje Damir Orehovec.

Inšpekcija naj bi včeraj ponovno obiskala prostore OŠ Prebold, ne da bi ugotovila kakršnekoli kršitve. Neuradno naj bi ravnatelj sklical novinarsko konferenco z namenom, da se javno opraviči.

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:49 3. September 2021.

    Komu naj se opraviči?Lepo vas prosim,a se bo mogoče Zmago Jelinčič opravičil,ker pravi,da je slovenski narod glup?A se bo g.Hojs …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.