Svetnica: Župan, zame ste lažnivec

Foto: Žurnal24 Bratuškova pravi, da je na zadnji seji opozarjala, da statusno preoblikovanje ko
Kranj. Svetnica Alenka Bratušek kritična do statusnega preoblikovanja Komunale Kranj.
Oglej si celoten članek

Ukinitev. “Gospod župan, zame ste od danes naprej lažnivec,” je v pismu županu Mohorju Bogataju zapisala kranjska mestna svetnica Alenka Bratušek. Zameri mu ukinjanje nadzornega sveta (NS) kranjske komunale.

“Zatrjeval drugače”
Bratuškova pravi, da je Bogataj pred torkovo skupščino komunale večkrat zatrdil, da o ukinitvi NS ne razmišlja, nato pa je bil sklican svet ustanoviteljev, ki je sprejel tri sklepe, na podlagi katerih je skupščina javnega podjetja spremenila družbeno pogodbo, s katero se NS ukinja. Bratuškova je dodala, da si je Bogataj hkrati prisvojil tudi pristojnosti občinskega sveta, ko je odločil o spremembi odloka o statusnem preoblikovanju.

Bogataj v tujini
Kranjskega župana Bogataja nam v petek ni uspelo priklicati. V njegovem kabinetu so pojasnili, da je v tujini in da bodo odgovore pripravili danes, je bilo pa že na zadnji seji mogoče slišati argumente, da zakon NS sicer dopušča, ne pa tudi zahteva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.