Svež denar in odpis terjatev

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Nekatere bančne upnice Merkurja so sklenile, da bodo pri reševanju kapitalske ustreznosti družbe sodelovale delno s konverzijo terjatev v kapital, delno pa z odpisom terjatev.
Oglej si celoten članek

Banke bi po novem predlogu Merkur dokapitalizirale s konverzijo najmanj 38,95 milijona evrov in največ 61,55 milijona evrov terjatev v lastniške deleže. Predlog morajo na skupščini 10. decembra potrditi lastniki Merkurja. Razpredelnica, po kateri naj bi deset bank in Iskratel dokapitalizirali Merkur z 61,55 milijona evrov stvarnega vložka, kaže, da bi največ – po 15 milijonov evrov terjatev – v lastniške deleže pretvorili Nova KBM in Gorenjska banka.

Z osmimi milijoni evrov bi sodelovala Abanka Vipa, s po petimi milijoni evrov Banka Koper in Banka Celje. Po štiri milijone evrov bi prispevala Hypo Bank in Iskratel, dva milijona evrov Deželna banka Slovenije, 1,5 milijona evrov Factor banka, 1,15 milijona evrov NLB in 900 tisoč evrov Poštna banka Slovenije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.