Sveži, sočni, okusni, zdravi paradižniki iz Prekmurja

Foto: Žurnal24 integrirani Foto: Žurnal24 Lušt Foto: Žurnal24 paradižnik lušt Foto: Žurnal24 lušt Foto: Žurnal24 Lušt
V Prekmurju letos že četrto sezono na integriran način pridelujejo pravi slovenski paradižnik LUŠT, ki ga odlikujejo okus, svežina in sočnost. Posebnost zgodbe LUŠTnega paradižnika je poseben način integrirane pridelave, ki omogoča rast in obiranje paradižnikov tudi pozimi.
Oglej si celoten članek

Zasajeni so v naravno mešanico šote in kokosovih vlaken oziroma v t.i. organski substrat. Tudi ogrevanje je v sodelovanju z naravo. Ob rastlinjaku se namreč nahaja velik ogrevalni potencial -  geotermalna vrtina. 

Pomagajo jim čmrlji, zalivajo z deževnico, obirajo ročno

LUŠTne paradižnike oprašujejo čisto pravi čmrlji, ki so del stalne favne v rastlinjaku. Tam opravljajo svojo naravno nalogo opraševanja. So pa čmrlji tudi živi dokaz, da se pri njihovem načinu integrirane pridelave ne uporabljajo strupena škropiva, saj bi v nasprotnem primeru čmrlji prav gotovo poginili.

Če rastline ali plodove vseeno napadejo kakšni škodljivci, imajo v rastlinjaku njihove naravne sovražnike, t.i. plenilce, ki na naraven način opravijo z njimi. 

LUŠTne paradižnike redno zalivajo z deževnico, ki jo zbirajo v laguni ob rastlinjaku. Vsi paradižniki pa so obrani ročno. Tako je zagotovljeno, da so obrani točno tisti paradižniki, ki so glede na zrelost za to primerni. Tudi zato je okus LUŠTnega paradižnika kot z vašega domačega vrta, pa čeprav izven sezonsko.

Foto: Žurnal24 paradižnik lušt

Le najboljši je LUŠT

Ni pa vsak paradižnik, pridelan in obran v njihovem rastlinjaku, LUŠTen paradižnik. Ampak le tisti, dozorel na rastlini, kar mu daje polno rdečo barvo in visoko vsebnost likopena - naravnega antioksidanta.

Ta v najkrajšem možnem času, brez dolgih transportov in zorenja v hladilnici, naravno zrel in okusen doseže vse vas, ki radi razvajate brbončice s prvovrstnim okusom tega rajskega sadeža.

Zato je paradižnik LUŠT, v prepoznavnih črnih zabojčkih označenimi z znakom integrirani:  Okusen. Svež. Zdrav. Rdeč. Sočen. Poln. In Dišeč.

Pravi slovenski paradižnik, torej! Tak kot z vašega vrta ali vrta vaše babice.

Foto: Žurnal24 Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.