Sviz doniral za obSTAnek

Foto: Anže Petkovšek Stavka sindikata vzgoje in izobraževanja SVIZ pred vlado.
Foto: Anže Petkovšek Stavka sindikata vzgoje in izobraževanja SVIZ pred vlado.
Sviz z donacijo izraža podporo zaposlenim na STA.
Oglej si celoten članek

Članice in člani izvršilnega odbora sindikata Sviz so na dopisni seji soglasno odločili, da se sindikat pridruži kampanji Društva novinarjev Slovenije Za obSTAnek, v okviru katere poteka zbiranje sredstev za zaposlene na STA. "Sviz bo za ohranitev obstoja STA in v pomoč približno devetdesetim tam zaposlenim namenil 1000 evrov," so sporočili.

Kot so zapisali, želi Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) tako jasno sporočiti, da podpira prizadevanja zaposlenih na Slovenski tiskovni agenciji (STA), njihovih novinarskih kolegic in kolegov ter širše javnosti za ohranitev avtonomije STA kot javnega servisa, ki poroča v skladu s profesionalnimi kriteriji in novinarsko etiko. Ob tem so poudarili, da je pravica do celovitega, točnega in nepristranskega zagotavljanja informacij o dogodkih v Sloveniji in po svetu za družbo nespregledljivo pomembna.

Hkrati sindikat z donacijo izraža tudi popolno podporo in solidarnost z novinarkami in novinarji ter drugimi zaposlenimi na STA, ki jim morajo biti za strokovno in kakovostno storitev, ki jo opravljajo, zagotovljeni ustrezni delovni pogoji in plačilo, so še dodali v sindikatu.

STA že 125 dni opravlja javno službo brez plačila države, ki ji ga sicer zagotavljata zakon o STA in sedmi protikoronski zakon. Da bi agenciji pomagali premostiti finančne težave, je Društvo novinarjev Slovenije skupaj s prijatelji STA v ponedeljek zagnalo donacijsko kampanjo Za obSTAnek. Donirate lahko na 1919 s sporočilom STA1 ali STA5 ali poseben račun društva. Več o kampanji najdete na zaobstanek.si.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 16:23 5. Maj 2021.

    šturkelj je eden najbogatejših slovenčkov , čeprav ni, ampak 1% bruto plače , pa toliko šolnikov in to vsak mesec, …

  • 15:52 5. Maj 2021.

    Razmetavanje sindikalnega denarja.

  • 15:35 5. Maj 2021.

    SVIZ ima delnice v Delavski Hranilnici. Ali kdo ve, kdo pobira dividende?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.