Svoj kos pogače bi si odrezal tudi Swatch

Foto: EPA
Foto: EPA
Swatch, kultni izdelovalec barvitih ur, je napovedal svoj vstop na vse bolj aktiven trg pametnih ur. Po napovedih analitikov naj bi imel ta potencial prek 70 milijard evrov.
Oglej si celoten članek

Trg pametnih ur počasi, a z gotovostjo pridobiva zagon. Ne le, da so nanj odločno že vstopili Samsung, LG in Motorola, veliko govoric je tudi o skorajšnji premieri Appla, so svoje ambicije nedavno najavili tudi pri švicarskem kultnem izdelovalcu popularnih ur Swatch. Že prihodnje leto naj bi trg preplavili novi modeli z različnimi pametnimi funkcijami – od pedometra do števca porabljenih kalorij.

Zamuda stane

Prvi mož Swatcha, ki je sicer lani ustvaril več kot sedem milijard evrov prometa, Nick Hayek je za spletno stran Sydney Morning Herald povedal, da bodo novi modeli poleg trendom sledili tudi tradicionalni drugačnosti, zato bodo vključevali tudi nekaj povsem Swatchevih funkcij. Dozdajšnja Swatcheva odsotnost na tem trgu se že pozna – analitiki ocenjujejo, da so delnice podjetja zaradi tega letos izgubile že skoraj 15 odstotkov vrednosti.

Swatch in Apple? Za zdaj ne.

V preteklosti so se pojavljala namigovanja, da naj bi Swatch pri pametnih urah sodeloval z Applom, ki je – vsaj na papirju – videti kot idealen partner. A pri Swatchu so vsaj uradno do tovrstnih povezav precej hladni. Hayek je dodal, da so njihov posel ure in ne visoka tehnologija, zato realnega partnerstva ni na vidiku. Argument morda ni povsem pravi, saj se Swatch že danes aktivno udejstvuje na področju tehnologije. Prek sestrskih podjetij namreč izdeluje polprevodniške elemente, baterije in mehanizme quartz.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.