SŽ: na vlak samo še z gotovino

Foto: Žurnal24 (Foto: Gregor Katič)
S prvim aprilom na vlakih vozovnice ne boste mogli več plačati s kreditnimi karticami. Razlog: mednarodni standardi, ki ne dovoljujejo več plačila vozovnic v off-line načinu.
Oglej si celoten članek

"Od 1. aprila ne bo več možno plačevanje storitev Slovenskih železnic s plačilnimi karticami Karanta in Mastercard ob nakupu na mobilnih terminalih, torej na vlakih in na manjših železniških postajah," je za zurnal24.si dejal tiskovni predstavnik Slovenskih železnic (SŽ) Marko Tancar.

S kreditnimi karticami boste tako lahko še naprej kupovali vozovnice na večjih železniških postajah, ki so opremljene s stacionarnimi terminali. Kot je razložil Tancar, se za takšen korak niso odločili na železnicah, ampak je to odločitev NLB.

"Zaradi zlorab, ki se lahko pojavljajo pri kartičnem poslovanju, morajo namreč vse banke od 1. januarja letos upoštevati mednarodne standarde. Ti ne dovoljujejo več plačila vozovnic v off-line načinu, v katerem delujejo naši mobilni terminali, temveč zahtevajo vnos pin kode. Za to pa je potrebna povezava z Bankartovim centrom. Ker mobilni terminali SŽ takšne povezave ne omogočajo, je NLB s 31. marcem preklicala pogodbo s Slovenskimi železnicami o plačilu potniških storitev s karticama Karanta in Mastercard preko mobilnih terminalov," je še zapisal tiskovni predstavnik SŽ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.