T-2 ni več v stečaju

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ustavno sodišče je T-2 že drugič rešilo iz stečaja.
Oglej si celoten članek

"Ustavno sodišče je ugodilo predlogu družbe Garnol in zaradi več kršitev ustave ponovno razveljavilo sklep Višjega sodišča v Ljubljani iz marca 2016 o začetku stečajnega postopka družbe T-2 … S to odločbo so tako vsi sodni postopki, povezani s stečajem T-2, dokončno zaključeni," so sporočili iz podjetja Garnol, ki je 98-odstotni lastnik T-2. 

T-2 je več kot leto vodila stečajna upraviteljica, zdaj bo posle spet prevzelo poslovodstvo na čelu z Juretom Valjavcem. 

V podjetju Garnol poudarjajo, da se je T-2 v stečaju znašel "zaradi neupravičenih in neutemeljenih zahtev DUTB" in da so jim bile v postopku kršene ustavne pravice. 

Dve leti in pol sage s stečajem

Saga s stečajem se je na predlog DUTB začela že 16. septembra 2014, od takrat so se bile sodne bitke, o stečaju T-2 je zdaj že drugič odločajo ustavno sodišče.  "Zaradi teh sodnih procesov je bilo poslovanje družbe T-2 precej ohromljeno, z vsakim dnem pa bolj ogrožen tudi njen obstoj," trdijo v Garnolu. 

Stečaj je bil najprej uveden, nato dober mesec kasneje razveljavljen, 5. avgusta 2015 pa po sklepu višjega sodišča ponovno uveden, a je ta sklep ustavno sodišče 5. novembra razveljavilo. Pred dobrim letom (4. marca lani) se je po sklepu višjega sodišča še tretjič začel stečajni postopek nad družbo T-2, lastniki pa so se spet obrnili na ustavno sodišče in tudi tokrat uspeli podjetje spraviti iz stečaja. 

Družba "posluje z dobičkom, svoje obveznosti do upnikov pa lahko glede na dolg, ki ga ima, v celoti poravna do konca leta 2021", so še sporočili iz Garnola. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 14:09 5. April 2017.

    Več kot 5 let sem imel prošnjo za priklop interneta pri Telekomu, pa so vedno imeli neke težave.<br />T2 mi …

  • 09:54 5. April 2017.

    Telekomu ne uspeva lih zadnje čase tole z mutnimi posli. Vsi ga šišajo po mobilni telefoniji, T-2 še vedno stoji, …

  • ode
    05:56 5. April 2017.

    Vse farškopetolizniške družine, med katerimi je tudi tvoja, so morale prešaltati na T2. Tak je bil ukaz s prižnice. Torej …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.