T2 v prisilno poravnavo

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Postopek naj ne bi vplival na poslovanje z naročniki, poudarjajo v družbi.
Oglej si celoten članek

Vodstvo družbe T2 je na Okrožno sodišče v Mariboru vložilo predlog za začetek prisilne poravnave, so sporočili iz družbe. V sporočilu za javnost izpostavljajo, da je "prisilna poravnava z zakonom urejen postopek sanacije dolgov iz preteklosti, ki zagotavlja uspešno sanacijo družbe in je kot tak v interesu tako družbe kot tudi njenih upnikov in lastnikov".

V T2 še poudarjajo, da bo postopek omogočil normalizacijo poslovanja in da hkrati ne predstavlja nobenih ovir za poslovanje z naročniki, ki jim bodo tudi v prihodnje nemoteno zagotavljali naročene storitve.

Pred dnevi poudarek, da razlogov za stečaj ni
Mariborsko okrožno sodišče naj bi sicer v ponedeljek odločalo o predlogu Telekoma Slovenije za začetek stečajnega postopka. T-2 naj bi Telekomu dolgoval okrog 13 milijonov evrov, družbi Gratel, ki je za T-2 gradila optično omrežje, pa je sodeč po aprila objavljenem sporočilu za javnost dolžan več kot 80 milijonov evrov.

V T-2 so pred dnevi dejali, da razlogov za stečaj ni. Podjetje je v letošnjih prvih treh četrtletjih celo povečalo prihodke. Ob ukrepih obvladovanja stroškov so ustvarili 3,3 milijona evrov dobička iz poslovanja, a glede na visoke stroške amortizacije in financiranja še vedno ustvarjajo negativen čisti poslovni izid.

Na sodišču so danes potrdili, da so dobili predlog T-2, zaradi odsotnosti sodnika pa drugih pojasnil niso dali. Več naj bi bilo znanega v ponedeljek.

Za pol odstotka dva evra
Dnevnik v današnji izdaji piše, da je Miran Kramberger, ki je v zadnjih letih veljal za neformalnega prvega moža družbe T-2, direktorju holdinga Zvon Ena Simonu Zdolšku za manj kot pol odstotka tega drugega največjega operaterja pri nas plačal dva evra. Tako je razvidno iz dokumentov, ki so jih pridobili v uredništvu Dnevnika.

Pri tem se po navedbah časnika postavlja vprašanje, ali je šlo pri poslu zgolj za prenos poslovnih deležev, katerih nominalna vrednost znaša več kot 120.000 evrov, na "pravega" lastnika, to je Krambergerja, ali pa so deleži T-2 ničvredni.

Bolj verjetna naj bi bila prva razlaga; na to namreč nakazuje podatek, da sta Zdolšek in Zvonov nadzornik Dušan Zazijal manj kot tri mesece pred tem prodala del svojih deležev v T-2 pod bistveno drugačnimi pogoji. Tako je konec septembra podjetje I.J. Storitve od Zazijala in Zdolška odkupilo skupaj 0,37 odstotka T-2, pri čemer je Zazijal samo za svoj delež iztržil slabih 42.000 evrov.

Podjetje T-2 se ukvarja s ponudbo storitev telefonije, distribucije televizijskih programov in širokopasovnega dostopa do interneta. Ustanovljeno je bilo 15. maja 2004 v Mariboru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.