Taborniki zasedli Tivoli

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Danes že petnajstič poteka tradicionalna taborniška prireditev Taborniški feštival, ki ga organizira Mestna zveza tabornikov Ljubljana.
Oglej si celoten članek
Zvezo tabornikov Slovenije sestavlja 78 taborniških društev oziroma rodov. Območno organizacijo v Ljubljani sestavlja 16 taborniških rodov in 1600 tabornikov in tabornic.

"Taborniki še zdaleč nismo samo šotor, gozd in ogenj, saj počnemo veliko več. Naš program je seveda prilagojen vsaki starostni stopnji posebej in tako na neformalen način osvajamo življenjsko potrebna znanja, ki nam pogosto pridejo prav," pravi Ana Britovšek in dodaja, da to lahko preverite v Tivoliju.

Fotografije tabornikov si lahko ogledate tukaj.

Danes se bo namreč zaključil še en taborniški teden, kot ponavadi s tradicionalno prireditvijo Taborniški feštival. "To je največja mladinska prireditev ob dnevu Zemlje, saj se je udeleži do 1500 tabornikov in naključnih mimoidočih. Na voljo bo preko 50 delavnic, ki jih pripravljamo taborniki prostovoljci in sodelujoče zunanje organizacije, kot so policija, vojska, živalski vrt, gasilci, Unicef in drugi. Vse aktivnosti so brezplačne in namenjene tako tabornikom kot naključnim mimoidočim," je še povedala Britovškova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.