Tako bi glede Hrvaške ravnal Gantar

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Popoldne Gantarjev sestanek s predstavniki NIJZ in premierjem Janšo.
Oglej si celoten članek

Minister za zdravje Tomaž Gantar je napovedal, da se popoldne sestane s predstavniki NIJZ in svetovalne skupine za covid-19, nato pa ima še predvideno srečanje s premierjem Janezom Janšo. Kakšne ukrepe bodo sprejeli za zajezitev vnosa okužb novega koronavirusa s Hrvaške, ni želel napovedati. Sam se zavzema za uvedbo karantene, a čez nekaj dni.

"Morali bomo pretehtati in hitro sprejeti odločitev glede na to, da se razmere poslabšujejo in da nas ogrožajo predvsem vnosi, tudi s Hrvaške. Odločitev bo treba sprejeti, preden se začne šola. Kakšna bo, je vedno strokovna in tudi politična odločitev. Ne bi je pa želel vnaprej napovedovati," je dejal Gantar v izjavi medijem po sestanku s predstavniki Zveze društev upokojencev Slovenije (Zdus).

Karantena čez nekaj dni?

Gantar meni, da bi bilo smiselno uvesti karanteno za slovenske turiste, ki se bodo vračali s Hrvaške, a jim je vseeno prej treba dati na voljo nekaj dni časa, da se lahko tudi brez karantene vrnejo v državo. "Mislim, da bi bilo čisto tehnično težko izvedljivo, če bi rekli, da je od zdaj naprej karantena za vse. To bi pomenilo več deset tisoč ljudi v karanteni, kar je nemogoče izvesti," je povedal.

Ob tem je pozval ljudi, ki se vračajo s Hrvaške, naj, če le imajo možnost, nekaj dni ostanejo izolirani, da ne bi ob morebitni okužbi virus nenadzorovano širili naprej. "Še posebej to mora veljati za zdravstvene delavce in vse, ki delajo v domovih za starejše občane," je izpostavil.

Ob tem pa državljanom odsvetuje dopustovanje na Hrvaškem, saj imajo v tej državi težavo z epidemijo. "Izpostavljanje je v tem primeru dejansko neodgovorno, ogrožamo sebe in naše bližnje - sodelavce, svojce," je povedal zdravstveni minister.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:36 17. Avgust 2020.

    Saj so zmenjeni,mogoče ste slišali hrvaškega zunanjega ministra ki je rekel da ni problema z Slovenci.On enostavno pokliče Logarja in …

  • 17:05 17. Avgust 2020.

    a je ta primerek sploh doštudiral medicino ali je diplomo ponaredil ? Tega bukseljna je potrebno odstaviti !

  • 16:15 17. Avgust 2020.

    Le kakšne igre so v ozadju, da vlada ne upa Hrvaške postaviti na rdeči seznam???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.