Tako bodo v prazničnih dneh odprte trgovine

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V času praznikov bodo trgovine odprte drugače, kot smo vajeni. Po drugačnem urniku bodo odprte tudi banke in hranilnice.
Oglej si celoten članek

Pred nami so božični in novoletni prazniki. Dela prosta bosta poleg dveh naslednjih nedelj tudi oba ponedeljka. Na obe predpraznični soboti bo tako večina trgovin obratovala po spremenjenem delovnem času. 

Trgovine bodo 25. in 26. decembra 2022 ter 1. in 2. januarja 2023 zaprte. 

Iz Mercatorja sporočajo, da bodo na predpraznično soboto njihove trgovine odprte najdlje do 18. ure. Do kdaj bo odprta vam najbližja Mercatorjeva poslovalnica lahko preverite na tej povezavi. Od torka, 27. decembra, pa do petka, 30. decembra bodo odprte po ustaljenem delovnem času. Na silvestrovo bodo Mercatorjeve trgovine odprte najdlje do 18. ure. 

Sparove trgovine bodo to in naslednjo soboto, 24. in 31. decembra, odprte najdlje do 17. ure. Delovne čase trgovin lahko preverite tukaj.

Trgovine Tuš bodo prav tako obe soboti, 24. in 31. decembra, odprte najdlje do 17. ure. Do 19. ure bo v soboto, 31. decembra, izjemoma odprt le Tuš supermarket Koper v Planetu Koper. Delovni čas trgovin je dostopen na tej povezavi.

Do 17. ure bodo na obe že prej omenjeni soboti odprte tudi Lidlove poslovalnice. Delovni čas za posamezno poslovalnico lahko preverite na trgovčevi spletni strani pod zavihkom Odpiralni časi desno zgoraj.  

Hoferjeve poslovalnice bodo v soboto, 24. decembra, odprte do 18. ure. Naslednjo soboto, na silvestrovo, pa se bodo zaprle uro prej, torej ob 17. uri. Delovni čas posamezne poslovalnice lahko preverite tu

Praznični delovni čas tudi v bankah in hranilnicah 

Banke in hranilnice bodo v času božičnih in novoletnih praznikov delale po spremenjenem poslovnem času. "Stranke bank in hranilnic obveščamo, da bo v času pred božičnimi in novoletnimi prazniki veljal enoten odpiralni čas vseh poslovalnic bank in hranilnic, članic Združenja bank Slovenije," so sporočili iz združenja.  

Poslovalnice, ki so odprte ob sobotah, bodo v soboto, 24. decembra, in v soboto, 31. decembra 2022, odprte do 12. ure. Poslovalnice v trgovskih centrih bodo poslovale v skladu s pogodbenimi zavezami. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.