Tako dobre novice v zadnjih dveh mesecih še ni bilo!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Brez nove okužbe in brez smrti!
Oglej si celoten članek

Novica, ki smo jo čakali zelo dolgo - med vsemi včeraj opravljenimi testi (1151) ni bilo niti enega novega primera na covid-19. Hkrati pa včeraj ni za to boleznijo umrla nobena oseba.

To se hkrati še ni zgodilo! Minili so že dnevi brez novih okužb, a takrat ni šlo brez smrti.

Že od torka ni v Sloveniji za posledicami okužbe covid-19 umrl pacient. V slovenskih bolnišnicah zdravijo vedno manj bolnikov s covidom-19, v petek se je njihovo število zmanjšalo za dva na 27. Vedno manj jih potrebuje intenzivno nego, v petek jih bilo še šest.

Vlada je na podlagi razmer v zadnjih dneh sprostila vrsto omejevalnih ukrepov in za 1. junij tudi razglasila konec pandemije. 

Spodnji graf upošteva okužbe do 14. 5.

Foto: Vlada RS Graf okužbe in smrti

dezurni@zurnal24.si

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.