Tako konkreten odgovor je dobila ministrica Kustec

Foto: Daniel Novakovič/STA
Foto: Daniel Novakovič/STA
Zaposleni objavili svoje plačilne liste.
Oglej si celoten članek

Zaposleni v izobraževanju so ogorčeni nad včerajšnjo objavo ministrice za izobraževanje Simone Kustec, ki je dan pred stavko javnosti posredovala podatke o najvišjih bruto plačah posameznikov.

Kustec objavila najvišje plače posameznikov

"Po dostopnih podatkih ministrstva za javno upravo je najvišja bruto plača v plačni skupini D v vzgoji in izobraževanju v mesecu novembru 2021 v bruto znesku znašala 11.454 evrov za visokošolskega učitelja, strokovnega delavca, v skupini predavatelji višjih strokovnih šol, srednješolski in osnovnošolski učitelji ter strokovni delavci 6.303 evre ter v skupini vzgojitelji in ostali strokovni delavci v vrtcih 5.708 evrov," je v odzivu na stavko zapisala ministrica. 

"Oblast ni ponižujoča le do nas ampak tudi do vaših otrok"

Po tem, ko so se ti podatki pojavili tudi v nekaterih medijih, so se nanje s konkretnimi k s konkretnimi podatki, ki izražajo dejansko stanje, odzvali zaposleni na Gimnaziji Poljane. 
"Čeprav današnje stavkovne zahteve in tudi siceršnji pozivi nikakor ne temeljijo izključno na plačni osnovi, menimo, da je nastopil trenutek, ko moramo brez nepotrebnega dolgovezja in ponižnosti pojasniti, kolikšna je zares mesečna bruto plača srednješolskega učitelja. Zato smo se na Gimnaziji Poljane, ki v slovenskem prostoru upravičeno velja za gimnazijo, katere dijaki vseskozi dosegajo izjemne rezultate, pripravljeni izpostaviti s konkretnimi izpisi zadnjega, januarskega izplačila učiteljev in strokovnih sodelavcev," so zapisali na Gimnaziji Poljane. "Javnosti pa sporočamo: oblast s tovrstnim odnosom ni brezbrižna in ponižujoča le do nas, ampak tudi do vaših otrok!"

Poudarjajo še, da so namenoma pripravili nabor različnih strokovnih nazivov, plačnih razredov in delovnih dob. 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 17:31 9. Marec 2022.

    tele plačilne liste so mal čudne.. takole bruto urna postvka je zračuna na 174 opravljenih ur na mesec,. potem sta …

  • 15:38 9. Marec 2022.

    Prevelike kolikor naredijo in so prosti. sploh imajo pa izgleda imenovanja za vse živo kar dela na šoli. Kje so …

  • 15:19 9. Marec 2022.

    Glede na proizvodni sektor imajo kar dovolj plače. Še nekaj čez.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.