Tako lahko pomagate živalim, ki bežijo pred požarom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Žrtve požara so tudi prostoživeče živali.
Oglej si celoten članek

Žrtve obsežnega požara, ki pustoši kraško pokrajino, so tudi mnoge prostoživeče živali, spominjajo na Okolju Piran.

Izčrpane in dehidrirane bežijo pred ognjem, zato predlagajo, naj prilagodimo hitrost vožnje, "saj lisice, kune, podlasice in druge, ki se gibljejo predvsem v mraku, panično prečkajo ceste, ki jih ne poznajo".

Slovenija Požar se s pomočjo vetra prebija proti Trstelju, gasilci se borijo na vso moč

Tistim, ki imajo v bližini pogorišča vrt, svetujejo, naj povečajo število zatočišč in skrivališč za tiste živali, ki so izgubile brlog. "Pripravite posodo z vodo v senčnem prostoru (da preprečite hitro izhlapevanje). Posoda mora biti nizka, da preprečimo utopitev majhnih živali, ki so že v težavah," poudarjajo. V pomoč bodo tudi majhne količine hrane, denimo skleda s suho hrano za pse in mačke, v duplu drevesa pest semen in lešnikov, nekaj sadnih in zelenjavnih ostankov hrane na polici visoko za ptice, še svetujejo.

xxx

dezurni@styria-media.si

Domačin Vojščice V vasi so ostali štirje: "Pomagamo gasilcem in gozdarjem. Ogenj je 300 m stran."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.