Tako lahko sami preverite, ali je vaše PCT potrdilo veljavno

Foto: Saša Despot otvoritev Ikea Ljubljana Foto: Žurnal24 pogoj PCT
Od danes so pravila glede izpolnjevanja PCT pogoja nekoliko bolj zapletena, saj cepljenje po osnovni shemi velja le 270 dni od zadnjega cepljenja.
Oglej si celoten članek

Podrobnejša pojasnila glede veljavnosti PCT potrdil lahko najdete tukaj.

Če ste v dvomih, ali je vaše PCT potrdilo veljavno, lahko to enostavno preverite. Na vaš telefon ali tablico si lahko naložite aplikacijo NIJZ za preverjanje, poskenirate svojo QR kodo in aplikacija vam bo izpisala, ali je PCT potrdilo veljavno ali ne. Tistim, ki preverjajo veljavnost, se izpiše ime in priimek ter leto rojstva.

Aplikacija je na voljo za naprave z androidom ali za iOS. Aplikacija za androidne naprave je na voljo v uradni trgovini Google Play. Ob uvedbi aplikacije jo je bilo treba namestiti s povezave na stran NIJZ, telefon pa je ob tem opozarjal na varnostna tveganja, zato je mnogi niso želeli namestiti. 

Novo aplikacijo za preverjanje so si morali namestiti tudi vsi, ki preverjajo izpolnjevanje pogoja PCT, saj je zaradi novih pogojev stara nehala delovati. Tako so se najbrž izognili težavi, da bi z neposodobljeno aplikacijo za preverjanje še vedno veljala vsa potrdila, kot so doslej.

Danes so potekla potrdila o cepljenju za tiste, ki so cepljenje po osnovni shemi (drugi odmerek ali en odmerek janssena) prejeli v začetku maja in se niso cepili s požitivnenim odmerkom.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 13:58 3. Februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

  • 13:08 1. Februar 2022.

    Kako naložim aplikacijo na Nokio 3310?

  • 12:32 1. Februar 2022.

    Meni nova android aplikacija ne deluje. Ko skeniram kodo, napiše "Napaka pri konfiguriranju podatkov. Podatki o konfiguraciji se pridobivajo."

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.