Tako se danes zapirajo trgovine

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pred prazniki trgovine obratujejo po drugačnem delovnem času kot običajno.
Oglej si celoten članek

V prazničnem času trgovine običajno odpirajo vrata po nekoliko spremenjenem urniku. Tako bo tudi tokrat. Danes je zadnji dan, ko bodo pred ponedeljkom odprte tudi živilske trgovine. Vrata bodo tako zapirala nekoliko prej kot običajno. 

Mercator
Mercatorjevi supermarketi in hipermarketi bodo 24. decembra poslovali med 7. in 18. uro. Izjema so trgovine hipermarket Rudnik, Nova Gorica in Maxi Gourmet market, ki odprejo svoja vrata ob 8. uri. 

Spar
Trgovine Interspar se odpirajo ob 7. uri. Trgovine Interspar in Spar bodo odprte do 17. ure

Lidl
V četrtek, 24. decembra, bodo trgovine odprte od 7. do 18. ure

Hofer
Hoferjeve trgovine se 24. decembra odpirajo ob 7.30 in bodo odprte do 18. ure

Leclerc
Trgovina E.Leclerc v Ljubljani bo v četrtek, 24. decembra, odprta od 8. do 19. ure. 

Tuš
Trgovine Tuš bodo 24. decembra 2020 odprte med 7. in 19. uro

V petek, soboto in nedeljo bodo trgovine zaprte. Sedmi protikoronski zakon je sicer predvideval, da bosta zadnja nedelja v tem mesecu, torej 27. december, in prva nedelja v prihodnjem letu, 3. januar, delovni nedelji. Ker zakon še ni bil sprejet, ostaja v veljavi, da so trgovine zadnjo nedeljo v decembru zaprte. 

Nič več niso odprte trgovine z oblačili, obutvijo, športno opremo, knjigarne, papirnice, fotokopirnice, prodajalne z drobno galanterijo, specializirane prodajalne z otroškim programom. Zaprle so se tudi prodajalne s tehničnim blagom, drevesnice in vrtnarije.

Spremenjen delovni čas bank in pošt

Bančne poslovalnice bodo v četrtek, 24. decembra, odprte le do 12. ure

Poslovalnice Pošte Slovenije poslujejo po prilagojenem delovnem času, zato je priporočljivo, da uporabniki preverijo, kakšen je ta za poslovalnico, ki jo želijo obiskati. Nekatere se bodo odpirale ob 8. uri, druge uro kasneje. Poslovalni čas pa se bo ponekod zaključeval že ob 11. uri, nekje ob 12.  ali 13. ur. Dežurni pošti sta na Pražakovi ulici 3 v Ljubljani in na Zagrebški cesti 106 v Mariboru. Odprti bosta do 16. ure

dezurni@zurnal24.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 17:40 23. December 2020.

    Ukrepi se ne sprejemajo v realnem času, dvomim, da ima stroka kakega vpliva pri tem. Vladi je izgleda to ukrepanje …

  • 13:21 23. December 2020.

    pošte naj zaprejo že danes,paketov tako ne morejo dostaviti ,naj jim stojijo na parkiriščih.slaba organizacija

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.