Tako se urijo za biološki napad

Foto: Miha Prijatelj/SV Vaja 18. BJRKBO Foto: Miha Prijatelj/SV Vaja 18. BJRKBO Foto: Slovenska vojska na Facebooku Vaja 18. BJRKBO Foto: Miha Prijatelj/SV Vaja 18. BJRKBO Foto: Miha Prijatelj/SV Vaja 18. BJRKBO Foto: Miha Prijatelj/SV Vaja 18. BJRKBO Foto: Miha Prijatelj/SV Vaja 18. BJRKBO Foto: Miha Prijatelj/SV Vaja 18. BJRKBO Foto: Miha Prijatelj/SV Vaja 18. BJRKBO Foto: Miha Prijatelj/SV Vaja 18. BJRKBO Foto: Miha Prijatelj/SV Vaja 18. BJRKBO Foto: Miha Prijatelj/SV Vaja 18. BJRKBO
Dekontaminacija oseb, vozil in drugih predmetov, evakuacija in vzorčenje nevarnih snovi je le del nalog 18. batalijona BJRKBO, ki so jih vojaki preiskusili na vajah.
Oglej si celoten članek

Konec preteklega meseca so v prostorih MNZ na Litostrojski cesti v Ljubljani posumili na uporabo biološkega orožja. Iz pošiljke, namenjene notranjemu ministru Vinku Gorenaku, se je vsul bel prah. Analiza je sicer pokazala, da ni šlo za biološko nevarno snov, vendar so kljub temu stekli vsi postopki pristojnih služb za zavarovanje pošiljke in določenih prostorov na ministrstvu.

V primeru suma na napad z biološkim orožjem, je ena od služb, ki izvaja dekontaminacijo, detekcijo in analize tudi 18. bataljon za jedrsko, radiološko, kemično in biološko obrambo, ki deluje v sestavi 72. brigade Slovenske vojske.. "Bataljon izvaja jedrski, radiološki, kemični in biološki nadzor, varovanje ter dekontaminacijo," je med drugim zapisano med nalogami batalijona.

Kako poteka njihov vsak dan, vojaške vaje, si lahko ogledate v galeriji, ki jih je Slovenska vojska danes objavila na njihovi Facebook strani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 16:49 11. Februar 2013.

    @kapuhs - tvoje navajanje vojaških činov samo potrjuje tvoj IQ in tvoj nivo... <br />Sprejmeš ali ne sprejmeš - jaz …

  • 21:14 10. Februar 2013.

    Se opravičujem, major. Daj povejte, kje je bila vojska, ko je nazadnje gorelo na primorskem še ne leto nazaj? Se …

  • 21:13 10. Februar 2013.

    Spoštovani novinar I.H.<br />Pri vseh slikah so napačno opisi, prosim da popravite.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.