Tako so poskušali pretentati policiste

Foto: PU Novo mesto
Foto: PU Novo mesto
Prevoznik je poskušal policiste zavesti, a mu ni uspelo. Prislužil si je visoko kazen.
Oglej si celoten članek

Policisti PPP Novo mesto so v noči na 4. avgust na Drnovem opravili kontrolo skupine vozil, s katero se je opravljal izredni prevoz. Prevoznik tovora je bila pravna oseba iz Poljske. Poleg skupine vozil, katerih dolžina je znašal skoraj štirideset metrov, so pri prevozu sodelovala tudi tri spremljevalna vozila.

Pri pregledu dokumentacije so policisti ugotovili, da je prevoznik z vožnjo pričel na Šentilju in peljal preko Celja in Ljubljane do Drnovega, spremstvo pa se je izvajalo brez ustreznega dovoljenja za izredni prevoz. Prevoznik je policiste poskušal zavesti. IZročil jim je dokumentacijo o že opravljenem izrednem prevozu z dne, 30. julij 2020. 

Policisti so zaradi kršitev izdali plačilni nalog tako vozniku kot pravni osebi iz Poljske. Voznik je dobil plačilni nalog v višini tisoč evrov, pravna oseba pa v višini tri tisoč evrov. Skupino vozil so izključili iz prometa in odvzeli registrske tablice. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.