Tako so prebili predor

Foto: Bralec Marko Predor Sten Foto: Bralec Marko Predor Sten
Vrtanje 700 metrov dolgega predora Sten v Škofji Loki skoraj zaključeno.
Oglej si celoten članek

"V predoru Sten v Škofji Loki so še zadnjič minirali. Prebili so skozi hrib in tako skoraj zaključili  vrtanje 700 metrov dolgega predora," je zapisal bralec, ki nam je poslal fotografije. Kot je dodal, je bila prebojna luknja velika približno tri kvadratne metre, do obiska škofjeloškega župana Mihe Ješa danes opoldne pa naj bi jo povečali in naredili prehodno.

Gradnja ceste, ki bo razbremenila mestno središče Škofje Loke in olajšala pot proti Poljanski dolini, se tako vendarle premika in naj bi bila dokončana do konca prihodnjega leta.

Poljanska obvoznica

Poljanska obvoznica bo dolga dobre štiri kilometre. Prva faza od Ljubljanske ceste do predora meri nekaj več kot 900 metrov, predor 660, tretja faza od predora do Zminca pa 2.370 metrov.

Stala bo predvidoma 43 milijonov evrov (s kar 27 milijoni evrov jo financira Evropska unija, in sicer sklad za regionalni razvoj). Po propadu Primorja, ki je gradil prvi del ceste, jo skupaj s partnerjema OHL ŽS in Iskra Sistemi končuje Gorenjska gradbena družba.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.