Takoj nehajte uporabljati to gugalnico!

Foto: Ikea
Foto: Ikea
Če ste v Ikei kupili otroško gugalnico Gunggung, jo takoj prenehajte uporabljati, saj se otrok lahko poškoduje.
Oglej si celoten članek

Otrok lahko iz gugalnice pade. Doslej so poročali o štirih primerih, ko so se trakovi pretrgali, v enem primeru je prišlo do poškodbe otroka, ki si je zlomil nogo, sporočajo z Zveze potrošnikov Slovenije. Pri gugalnici se iz zaponk, s katerimi nastavljamo dolžino trakov, lahko iztaknejo trakovi.

Vrnite v trgovino

Gugalnico so v trgovinah Ikea v Avstriji prodajali od februarja letos, v italijanskih trgovinah pa od marca letos.  Skupno so prodali 22.907 kosov, od tega 1.018 v Avstriji, za Italijo pa podatka o količini prodanih gugalnic niso sporočili. Če ste gugalnico kupili tudi vi, jo vrnite v trgovino, kjer vam bodo kupnino povrnili. 

Na deklaraciji je zapisana priporočena starost otroka (3-7 let), IKEA znak , 8-številčna oznaka izdelka, 5-številčna oznaka dobavitelja, 4-številčna oznaka datuma izdelave (YYMM) in napis "Made in Vietnam".


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.