Takole slavijo bankirji

Foto: Žurnal24 Zastava na pročelju Banke Slovenije. (Foto: bralec Marjan)
Ob praznikih vedno znova prihaja v ospredje naš omalovaževalen odnos do državnih simbolov. Še huje je, če se tako do simbolov vedejo državne inštitucije, kot je Banka Slovenije.
Oglej si celoten članek

Bralec Marjan nam je poslal fotografijo "čudno obešene zastave" na pročelju sedeža Banke Slovenije v Ljubljani.

Zakon o grbu, zastavi in himni Republike Slovenije določa:

"Če je zastava izobešena na drogu, morajo biti barve zastave razporejene od zgoraj navzdol po temle vrstnem redu: bela, modra, rdeča. Grb mora biti, gledano od spredaj, na levi strani zastave v levem zgornjem delu."

Skrivno sporočilo?
Narobe obrnjena zastava ima sicer ponekod v svetu pomen klica na pomoč. Praksa izvira iz vojske, ko je takšna zastava sporočala veliko nevarnost za življenja in lastnino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.