Takšen bo ognjemet v Ljubljani

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Dolg bo približno pet minut, v kombinaciji zelene in bele barve.
Oglej si celoten članek

"Ognjemet na silvestrski večer bo predvidoma dolg približno pet minut, v kombinaciji zelene in bele barve," pojasnjuje Nina Kosin s Turizma Ljubljana. "Zelen bo tako barvno kot v prenesenem pomenu – rakete so namreč iz biorazgradljivih materialov."

PREBERITE ŠE:

V primeru megle, povečane oblačnosti ali močnega vetra, bo ognjemet zvočni, z nizko letečimi raketami, zanj pa bodo porabili približno toliko kot vsa leta. "Sredstva, namenjena za ognjemet, so vsa leta približno enaka, v primeru lepega vremena 3.500, v primeru megle pa 1.200 evrov," pojasnjuje Kosinova. Izstreljevati v meglo bi namreč dobesedno pomenilo metati denar v zrak. 

V drugih mestih so se mu odpovedali

Ognjemet bo sicer letos mogoče videti le v slovenski prestolnici, saj so se mu iz finančnih, okoljskih ali varnostnih razlogov v drugih mestih po Sloveniji odpovedali. V Novi Gorici denar, ki bi ga porabili za ognjemet, raje namenijo socialno šibkejšim, v štajerski prestolnici pa bi ga imeli, če bi našli varno lokacijo za njegovo izvedbo. A ga, letos že peto leto zapored ne bo. Ognjemeta ne bo tudi tudi v Kopru, Celju, Kranju in Novem mestu.

irma.hus@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.