Taksisti brez nalepk

Foto: Žurnal24 Mestni inšpektorat taksistov, ki jih oglobijo redarji, ne preverja ponovno. Ukre
Takse. Taksisti bodo sklep za plačilo letne takse prejeli do 15. januarja.
Oglej si celoten članek
Pristojni organ, Oddelek za gospodarske dejavnosti in promet MOL, lani ni odvzel nobenega dovoljenja za izvajanje avtotaksidejavnosti.
MOL

Na taksipostajališčih je veliko taksijev brez nalepke Mestne občine Ljubljana (MOL), ki dokazuje, da so plačali 300 evrov takse, nam je sporočil eden od taksistov, ki ne želi biti imenovan. "Nihče jih ne kaznuje," je dejal. Pa ne gre zgolj zato, da taksiji brez nalepke zasedajo prostor tistim, ki jo imajo. "Na taksipostajališčih bi redarji najlaže preverili, kdo nalepke nima, ker dela na črno. Tega je v Ljubljani ogromno," je dodal.

Izjema za nalepke
Ekološko
. V MOL so štiri okolju prijazna taksivozila, za katera lastnikom ni treba plačati takse.

Nalepke. Dovoljenje za taksidejavnost ima 331 prevoznikov, ki imajo 450 vozil. Lani je MOL izdala 420 nalepk.

Odlok o avtotaksiprevozih določa, da morajo taksisti pridobiti nalepko pred iztekom leta za naslednje leto, za kar potrebujejo sklep pristojnega organa. Na vprašanje, kaj se zgodi z zamudniki, so na MOL odgovorili: "Vsi avtotaksiprevozniki bodo dobili sklep za plačilo takse do 15. januarja, rok za dvig pa je 31. januar."

Nalepke in dovoljenja
Oddelek za gospodarske dejavnosti in promet (OGDP) lahko taksistu, ki ne plača letne takse, z odločbo odvzame dovoljenje za opravljanje avtotaksidejavnosti v MOL. Lani, kot pravijo, niso odvzeli nobenega dovoljenja.

"15. februarja bo jasno, koliko taksistov ni prevzelo nalepke in takrat bomo začeli izdajati odločbe za preklic dovoljenj," so povedali na OGDP.

Nepravilno parkiranje
Redarji so lani na podlagi odloka izrekli 101 ukrep, od tega 77 zaradi kršenja določila, da mora biti za uporabo taksipostajališča plačana taksa. Globa za to znaša 250 evrov. Letos (do torka) so sankcionirali 12 tovrstnih prekrškov. Nadzor nepravilnega parkiranja na taksipostajališčih izvajajo zelo redno in dosledno, so zagotovili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.