Takšna bo vodna skulptura na Slovenski cesti

Foto: Primož Boršič, m.i.a. mag. Mojca Kocbek Vimos, u.d.i.a. Sašo Vrabič, mag.um., ak Vodna skultptura Foto: Primož Boršič, m.i.a. mag. Mojca Kocbek Vimos, u.d.i.a. Sašo Vrabič, mag.um., ak Vodna skultptura
Prenovljeno Slovensko cesto v Ljubljani naj bi dopolnila še na natečaju izbrana vodna skulptura.
Oglej si celoten članek

Na natečaju za postavitev vodne skulpture v razširjen del Slovenske ceste na severnem delu piazzette pred Konzorcijem Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije, ki ga je naročila ljubljanska občina, je slavila zasnova oblikovana iz cevi, ki je zvita v obliki pokončne dvojne zanke.

Takšna vodna skulptura naj bi stala na stičišču Tomšičeve ulice in Slovenske ceste v Ljubljani. Komisijo, ki je omenjeni zasnovi podelilo prvo nagrado, je poleg oblike pritegnil tudi simbolen pomen skulpture.

"Nenavadna oblika dvojnega loka in svetleče kovine je vabljiva in se sklada tako z značajem nove ureditve tega dela Slovenske ceste, kot s sodobnim izrazom arhitekture, ki fontano obdaja. Prav tako je tudi simbolni pomen vodne skulpture jasen in nedvoumen, da ga vsakdo zlahka prepozna. Cev, ki oblikuje nekakšen dvojni lok oziroma nakazuje obok nad vodnjakom, se izvija iz tal kot povečan cevovod  omrežja mestnega vodovoda," je med drugim zapisala ocenjevalna komisija v obrazložitvi svojega izbora.

Več zasnov za vodne skulpture, ki so prispele na natečaj, pa si lahko ogledate tudi na razstavi v Osrednjem atriju Mestne hiše od 4. marca 2016 od 15.00 ure naprej. Ogled razstave bo možen vsak dan od 8.00 do 20.00 ure do 20. marca 2016

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:16 3. Marec 2016.

    Ne vem, kakšne so ostale predlagane skulpure - ta je popolnoma brez veze. Da bi imela karkoli z vodo se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.