Takšna je najnovejša srednjeročna napoved

Foto: Profimedia
Aprila bo v primerjavi z marcem vremensko veliko bolj dinamičen mesec, napovedujejo pri Ciklon.si.
Oglej si celoten članek

V prihodnjih dneh je pred nami obdobje, ko bomo večinoma pod vplivom enakomernega zračnega pritiska, ki pa bo ob koncu tedna oslabel. "Prevladovali bodo višinski zahodni vetrovi. Ciklonska območja bodo potovala nekoliko severneje od nas, občasno pa se bodo spustila tudi južneje. Spet bo precej vetrovno, jugozahodni veter bo od torka naprej stalnica," napovedujejo pri Ciklon.si. 

"Iz dneva v dan bo postopno topleje, že v torek bo na severovzhodu blizu +20 °C, najtopleje pa bo verjetno v sredo in petek, ko bo na vzhodu lokalno do 22 ali celo 23 °C. V noči na četrtek bo čez Balkan potovalo ciklonsko območje. Ob koncu tedna se pričakuje s severa prehod vremenske fronte," dodajajo. Ob prehodu vremenske fronte lahko pričakujemo, da se bodo tudi temperature spet spustile. April bo v prvi polovici vremensko muhast. "Sledi vdor proti zahodnemu Sredozemlju in dvig subtropskih zračnih mas proti nam, takrat bi lahko imeli prehodno precej toplo obdobje. Na vzhodu Slovenije bi lahko jugozahodni veter prinesel prve petindvajsetice. Okoli 14. aprila naj bi nas doseglo tudi ciklonsko območje in prineslo poslabšanje vremena." V drugi polovici aprila pričakujejo, da se bo končal atlantski tip vremena in obrat vetrov v višinski severnik.  

xxx
Kaj nas čaka v tem tednu?

Danes bo še zmerno do pretežno oblačno, ponekod v zahodnih in severnih krajih bodo zjutraj še manjše krajevne padavine. Popoldne se bo počasi jasnilo, le na zahodu bo bolj oblačno. Na zahodu so tudi popoldne možne manjše krajevne padavine. Ponekod bo pihal južni ali jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12 °C.

"Jutri bo na vzhodu sončno, drugod bo predvsem dopoldne bolj oblačno, na zahodu ni izključena kakšna kaplja dežja. Popoldne se bo tudi v zahodni polovici Slovenije delno zjasnilo. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 2, na Primorskem do 5, najvišje dnevne od 10 do 15, na vzhodu do 18 °C. V sredo in četrtek bo na vzhodu večinoma sončno, drugod bo občasno več oblačnosti. Pihal bo jugozahodnik, topleje bo," napoveduje agencija za okolje. 

V obdobju od 7. do 12. aprila bodo naši kraji v šibkem območju enakomernega zračnega tlaka. V višinah bodo prevladovali zahodni do jugozahodni vetrovi. "Ob koncu prihodnjega tedna kaže, da bi vpliv vremenskih motenj, z obratom vetra na sever, segel tudi nad naše kraje. Po prihodnjem vikendu kaže, da bi se nad našimi kraji spet krepilo območje visokega zračnega tlaka." Verjetnost za padavine se bo v soboto in nedeljo povečala. Za ta čas bo razmeroma toplo, jutra ne bodo več hladna.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:20 4. April 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.